ΤΟΠΙΚΑ

Παιδίατρος με καθυστέρηση τεσσάρων ετών!

παιδίατρος-με-καθυστέρηση-τεσσάρων-ε-498580

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια αναμένουν οι κάτοικοι της Σκοπέλου να ενταχθεί στο δυναμικό του Κέντρου Υγείας ένας παιδίατρος. Οι διαμαρτυρίες τους και οι κινητοποιήσεις που κατά καιρούς πραγματοποιούσαν τελικά έπιασαν τόπο, καθώς από το φθινόπωρο θα φτάσει επιτέλους παιδίατρος αλλά και ένας επιμελητής Β’ γενικής ιατρικής.

Θετικά ήταν τα μηνύματα που ήρθαν χθες από τη Σκόπελο. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Γιώργος Τριανταφύλλου έλαβε τις αιτήσεις των ιατρών που ενδιαφέρονται και έχουν ήδη δηλώσει να εργαστούν στο Κέντρο Υγείας.
«Μετά από τέσσερα χρόνια ταλαιπωρίας η επιτροπή κρίσεων μάς έστειλε τα απαραίτητα έγγραφα και τους φακέλους των γιατρών προκειμένου να γίνει η επιλογή και να έρθουν επιτέλους γιατροί στη Σκόπελο», σημείωσε ο κ. Τριανταφύλλου.
Αυτή τη στιγμή η διαδικασία είναι στην τελική της φάση και ενδιαφέρον να προσφέρουν τις ιατρικές τους γνώσεις στη Σκόπελο έχουν επιδείξει τρεις παιδίατροι.
Παρ’ όλα αυτά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, από το φθινόπωρο στο Κέντρο Υγείας θα υπηρετούν ένας παιδίατρος κι ένας επιμελητής Β’ γενικής ιατρικής.
Ο κ. Τριανταφύλλου μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν αναφέρθηκε στις αντιξοότητες που αντιμετώπισε τόσο ο ίδιος, όσο και οι κάτοικοι.
«Είναι πολύ λογικό όταν είναι ο μόνος ειδικός γιατρός να περνούν όλα από τα χέρια σου. Αυτό όμως είναι ταυτόχρονα κι επικίνδυνο, καθώς όσες περισσότερες ώρες εξετάζεις και προσφέρεις βοήθεια, τόσο πιο κουρασμένος είσαι και το ανθρώπινο λάθος έρχεται ακόμη πιο κοντά. Οι κάτοικοι και με το δίκιο τους είναι απογοητευμένοι και εξαγριωμένοι, καθώς θέλουν την ώρα που αρρωστήσει το παιδί τους να υπάρχει παιδίατρος να το εξετάσει. Αντ’ αυτού τον παιδίατρο τον έκανα εγώ, καθώς εξέταζα όλα τα περιστατικά», υπογράμμισε ο κ. Τριανταφύλλου.
Ο ίδιος μίλησε και για την παθογένεια του συστήματος, αναφέροντας πως πέρυσι ενώ είχαν γίνει προκηρύξεις θέσεων, σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση στις κρίσεις και όταν τελικά δόθηκαν οι θέσεις οι υποψήφιοι είχαν βρει αλλού εργασία. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει πάλι το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου όπως και πολλά Κέντρα Υγείας της χώρας χωρίς παιδίατρο, που είναι μια βασική ειδικότητα.
Τη Σκόπελο επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα παιδίατρος από το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, ωστόσο τα περιστατικά -όπως σημείωσε ο κ. Τριανταφύλλου- είναι πολλά.
«Είναι μια βοήθεια που έχουμε αυτή του παιδιάτρου από τη Σκιάθο. Όμως είναι εντελώς διαφορετικό να έχουμε ένα παιδίατρο συνέχεια στο δικό μας Κέντρο Υγείας», σχολίασε ο διευθυντής του Κ.Υ. Σκοπέλου.
Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως ο μόνος ειδικός γιατρός είναι ο διευθυντής, ο οποίος είναι παθολόγος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου