ΤΟΠΙΚΑ

Τα προϊόντων της Μαγνησίας θα «ταξιδέψουν» στην Πράγα

τα-προϊόντων-της-μαγνησίας-θα-ταξιδέ-513783

Τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας στην Αθήνα κ. Jan Bondy υποδέχθηκαν ο ασκών Καθήκοντα Δημάρχου Βόλου κ. Αθανάσιος Θεοδώρου, παρουσία του αιρετού Δημάρχου Βόλου και επικεφαλής της ομάδας πλειοψηφίας κ. Αχιλλέα Μπέου.

Στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκαν απόψεις για θέματα συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση του τουρισμού και την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα ο Τσέχος πρέσβης, συνοδευόμενος από την συνεργάτιδα του κ. Ράνια Γεωργίου, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις ομορφιές της περιοχής μας, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, επισημαίνοντας μάλιστα ότι φέτος υπάρχει αυξητική τάση άφιξης τουριστών από την Τσεχία στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αποφασίστηκε η συνεργασία του Δήμου Βόλου με τον Τσέχο Πρέσβη στο πλαίσιο της προβολής του Βόλου ως τουρισμού προορισμού, αλλά και των τοπικών μας προϊόντων.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Βόλου, θα δρομολογήσει το επόμενο χρονικό διάστημα όλες τις διαδικασίες, ώστε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πράγα να «στηθεί» μία έκθεση τοπικών προϊόντων – εδεσμάτων (μαρμελάδες, τσάι, λάδι, γλυκά κουταλιού, μήλα κλπ.) όπου και θα παραστούν όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες αλλά και αλυσίδες τροφίμων από την Τσεχία ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα τοπικά προϊόντα της Μαγνησίας. Παράλληλα θα υπάρξει και τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας στους τουριστικούς πράκτορες της Τσεχίας.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στελεχών του Δήμου Βόλου με το Επιμελητήριο Μαγνησίας αλλά και την Ένωση Ξενοδόχων ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία για την πραγματοποίηση της έκθεσης στην Τσεχία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου