ΤΟΠΙΚΑ

Προβάδισμα Κ. Kορομηλά για το 2013

προβάδισμα-κ-kορομηλά-για-το-2013-851206

O πρώην διεθνής διαιτητής μπάσκετ Κ. Κορομηλάς έχει σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες το προβάδισμα να είναι ο city manager για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που προγραμματίζονται να γίνουν στο Βόλο και τη Λάρισα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων που συνεδρίασε στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να γίνει οποιαδήποτε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συνδιεκδικητές για τη θέση του city manager είναι ο Αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτρης Δερβένης και ο διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου Γιώργος Δαλούκας. Για τον πρώτο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζουν επιφυλάξεις παράγοντες της Λάρισας, ενώ για το δεύτερο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετρά αρνητικά το γεγονός ότι είναι ακόμη εν ενεργεία διαιτητής και ως εκ τούτου οι αυξημένες του υποχρεώσεις τον υποχρεώνουν να ταξιδεύει πολύ συχνά εκτός Βόλου, όπου βρίσκεται η έδρα των γραφείων της ΟΕΜΑ.

Αντίθετα στην προχθεσινή συνεδρίασή της η Οργανωτική προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων που αναλαμβάνουν επικεφαλής στους επιμέρους τομείς των Μεσογειακών Αγώνων.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Βόλου οι υπεύθυνοι ανά τομέα είναι οι παρακάτω:

– Στον Τομέα Επικοινωνίας και Marketing αναλαμβάνει ως LEADER ο Δημ. Μιχαλόπουλος και σε δεύτερο επίπεδο η Μαρία Μανωλοπούλου.

– Στον Στρατηγικό Σχεδιασμό ο κ. Ιάσων Αγγελόπουλος.

– Στη Νομική Υπηρεσία ορίστηκαν οι Κώστας Ζήκος και η κ. Καραμπλάκα (σ.σ. η μοναδική που είναι Βολιώτισσα, καθώς οι υπόλοιποι είναι από την Αθήνα)

– Στον Τομέα Αθλήματα και Εγκαταστάσεις ορίστηκε ο κ. Αδάμ Σωτηριάδης

– Στις Οικονομικές Υπηρεσίες ο κ. Παναγ. Πρωτοψάλτης

– Στον Τομέα Ανθρώπινο Δυναμικό και Εθελοντισμός ο Ηλίας Μπουκουβάλας

– Στον Τομέα Υπηρεσίες Αγώνων και στους κλάδους Φιλοξενία και Διατροφή Σπ. Παππάς

– Μεταφορές και Logistics Δημ. Παπαδόπουλος

– Τομέας Τεχνολογίας Γρ. Λάππας

– Τομέας Διαπίστευσης Ελ Βερναρδάκη

Τα κλιμάκια αμοιβών, σύμφωνα με το Δήμαρχο Βόλου, το Δ.Σ. της ΟΕΜΑ αποφάσισε όπως κυμανθούν ως εξής: Ο Επικεφαλής από 4.000-5.500 ευρώ μικτά, Διευθυντής από 2.500-4.000 ευρώ μικτά , Τομεάρχης από 1.600- 2.500 ευρώ, ο Συντονιστής από 1.200-1.800 ευρώ και ο υπάλληλος από 800-1.200 ευρώ.

Το πρόγραμμα της ΔΕΜΑ

Εξάλλου στο Βόλο και τη Λάρισα θα βρεθεί από την ερχόμενη Δευτέρα κλιμάκιο της ΔΕΜΑ. Ειδικότερα στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του Προέδρου και της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων στο Βόλο και τη Λάρισα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με την Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΟΕΜΑ) για την πορεία της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, καθώς και επισκέψεις σε αγωνιστικές εγκαταστάσεις του Βόλου (Πανθεσσαλικό, Αδαμόπουλο, Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας, Βασδέκειο κ.α.) και της Λάρισας και τα Μεσογειακά Χωριά.

Συγκεκριμένα οι συναντήσεις θα αφορούν:

1. Θέματα Φιλοξενίας & Διατροφής, καθώς και Μεταφορών & Logistics της Μεσογειακής Οικογένειας (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ΔΕΜΑ, Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (NOC), Αθλητών και Συνοδών, Δημοσιογράφων, Κριτών, κλπ.)

2. Χρονοδιαγράμματα δράσεων της ΟΕΜΑ ανά λειτουργική περιοχή (φιλοξενία & διατροφή, μεταφορές & logistics, τεχνολογία, διαπίστευση κ.λ.π.)

3. Θέματα επικοινωνίας με ΔΟΕ, ΔΕΜΑ, NOC, Εθνικό & Διεθνή Τύπο κ.λ.π., καθώς και το χορηγικό πρόγραμμα των Αγώνων

4. Θέματα που αφορούν στο αγωνιστικό πρόγραμμα, καθώς και τον προγραμματισμό επικοινωνίας με τις Εθνικές και Διεθνείς Ομοσπονδίες.

Επίσης θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των έργων των Μεσογειακών Αγωνιστικών Εγκαταστάσεων (Νέες και Υφιστάμενες) από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στη συνάντηση αυτή θα παρευρεθεί και ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης κ. Γιάννης Πυργιώτης, στην αρμοδιότητα του οποίου μεταφέρεται η υλοποίηση των σχετικών έργων.

Τα Μεσογειακά Χωριά

Οσον αφορά στα Μεσογειακά Χωριά, παρόλο που υπάρχει ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για την υλοποίηση τους, εκκρεμεί η χρηματοδότηση του έργου. Η ΟΕΜΑ αναμένει τις σχετικές αποφάσεις ώστε να τις διαβιβάσει στη ΔΕΜΑ με σκοπό την έγκαιρη διασφάλιση υλοποίησης του έργου. Για το θέμα αυτό στο περιθώριο της συνέντευξης που έδωσε χθες ο Δήμαρχος Βόλου είπε ότι έχει διαβιβαστεί το σχετικό αίτημα προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου την ερχόμενη Δευτέρα να γίνει σύσκεψη στην Αθήνα παρουσία των βουλευτών της Μαγνησίας και της Λάρισας για τη διασφάλιση των 150.000.000 ευρώ που απαιτούνται για την κατασκευή των δύο Μεσογειακών Χωριών. Εργα τα οποία θα γίνουν από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, η οποία ζητά να ξεκινήσει τα έργα στις αρχές του 2011, προκειμένου να είναι σε θέση να τα παραδώσει στην ΟΕΜΑ μέχρι το Μάρτιο του 2013.

Σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των Επιτροπών ΔΕΜΑ και ΟΕΜΑ για την πορεία της διοργάνωσης την ερχόμενη Τετάρτη στις 11.30 το πρωί σε αίθουσα του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου