ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκο στην αξιολόγηση από τους εργαζομένους στους ΟΤΑ Μαγνησίας

μπλόκο-στην-αξιολόγηση-από-τους-εργαζ-514811

Να μπλοκάρουν στην πράξη την αξιολόγηση δημοτικών υπαλλήλων που, όπως καταγγέλλουν, είναι προσχηματική και θα οδηγήσει σε εκατοντάδες απολύσεις, αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στους δήμους της Μαγνησίας. Οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν «λευκά» στο υπουργείο τα έντυπα της αξιολόγησης που ήδη έχουν αρχίσει και καταφθάνουν σε δήμους και δημοτικούς οργανισμούς της Μαγνησίας.

Όπως είναι γνωστό, με υπουργική απόφαση επιχειρείται να τεθεί σε εφαρμογή η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, διαδικασία που συνδέεται ευθέως με τη μισθολογική, βαθμολογική και υπηρεσιακή τους εξέλιξη, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Ήδη έντυπα «προσκλήσεις» για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων, έχουν παραλάβει σύμφωνα με τη γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη, οι δήμοι Σκιάθου και Σκοπέλου αλλά και ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Στα έντυπα οι εργαζόμενοι καλούνται να καταγράψουν προσωπικά στοιχεία, ειδικότητα επαγγελματικής απασχόλησης, προϋπηρεσία, προσόντα και μια σειρά ακόμη στοιχείων βάσει των οποίων θα αξιολογηθούν.

Όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι δεν θα συμπληρώσουν τίποτα άλλο εκτός από το όνομα και το επίθετό τους. Τα έντυπα θα συγκεντρωθούν από το σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και θα επιστραφούν «λευκά» μαζικά στο υπουργείο.

«Είναι θέση όλων μας. Κανένα έντυπο δεν θα φύγει συμπληρωμένο», είπε η κ. Καρυδάκη.

Παράλληλα, ο σύλλογος θα αναλάβει να συναντηθεί με τους προϊσταμένους και διευθυντές των δημοτικών υπηρεσιών στους δήμους της Μαγνησίας, για να ακολουθήσουν και οι ίδιοι την ίδια αγωνιστική γραμμή.

«Όπως εμποδίσαμε την αξιολόγηση το 2013-2014, έτσι θα την εμποδίσουμε και τώρα», ανέφερε η γραμματέας του συλλόγου, Εύη Καρυδάκη.

Όπως εξήγησε, ο σύλλογος δεν είναι αντίθετος στην αξιολόγηση. «Υπάρχει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων. Σε αυτό είμαστε υπέρ. Τασσόμαστε κατά σε μια προσχηματική αξιολόγηση, όπως αυτή που προωθείται, που θα αποτελέσει εργαλείο απολύσεων από τους δήμους», σημείωσε η κ. Καρυδάκη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου