ΤΟΠΙΚΑ

Στο ελληνικό Δημόσιο ακίνητο Βολιώτη επαγγελματία

στο-ελληνικό-δημόσιο-ακίνητο-βολιώτη-515266

Ακίνητο επαγγελματία στο Βόλο με οφειλές προς την Εφορία ύψους 314.000 ευρώ κατακυρώθηκε υπέρ του ελληνικού Δημοσίου στον χθεσινό πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Βόλου.

Κατά τη εκτέλεση του προγράμματος, στα δικαστήρια δεν προσήλθαν ενδιαφερόμενοι, καθώς η τιμή α’ προσφοράς ήταν 1 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, επειδή η δημοπρασία έγινε με εντολή της εφορίας, το ακίνητο κατακυρώθηκε τελικά σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.

Ο πλειστηριασμός διενεργήθηκε με αίτημα του ίδιου του επαγγελματία, που είχε δηλώσει ότι θέλει να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία.

Ο επαγγελματίας είχε ο οφειλές προς την εφορία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Το ακίνητο, που περιήλθε στην κατοχή του ελληνικού Δημοσίου, είναι διώροφο κτήριο επαγγελματία στο Βόλο, το οποίο περιλαμβάνει εκθεσιακό χώρο και γραφεία, οικόπεδο και αποθήκη συνολικής έκτασης 726 τετραγωνικών μέτρων. Να επισημανθεί ότι η κυριότητα είναι υπό αίρεση.

Στο Ειρηνοδικείο Βόλου χθες πραγματοποιήθηκε και δεύτερος πλειστηριασμός, ο οποίος ματαιώθηκε, καθώς επίσης δεν παρουσιάστηκε ενδιαφέρον. Αφορούσε σε ακίνητο πρώην κέντρο διασκέδασης στο Βόλο το οποίο βγήκε προς εκποίηση με εντολή τράπεζας για οφειλές ύψους 258.000 ευρώ. Α’ τιμή προσφοράς ήταν το ποσό των 1.280.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου