ΤΟΠΙΚΑ

Γιατροί και εργαζόμενοι ζητούν μόνιμη λύση για τους καρκινοπαθείς του Βόλου

γιατροί-και-εργαζόμενοι-ζητούν-μόνιμ-515849

Σφοδρή επίθεση κατά της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για το θέμα των καρκινοπαθών, εξαπέλυσαν σήμερα το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου πριν από λίγη ώρα, οι κ.κ. Νίκος Χαυτούρας εκ μέρους της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, ο κ. Λάμπρος Καραγεώργος εκ μέρους της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και η κ. Λεμονιά Πατρώνη γ.γ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, κατήγγειλαν ότι η προσωρινή λύση που ανακοινώθηκε από τον κ. Δραμητινό αποτελεί «ασπιρίνη» και κάλεσαν τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες να μην επαναπαυτούν.

Σύμφωνα με τους προαναφερθέντες, τη μόνιμη λύση εγγυάται σε πρώτη φάση η πλήρη χρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης, η πρόσληψη μόνιμων γιατρών και σε δεύτερη φάση η λειτουργία Ογκολογικής Κλινικής που επικαλείται η Διοίκηση. Προχωρώντας ακόμη πιο πέρα, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΣΥ ανέφερε ότι, πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η λειτουργία ενός πλήρους και σύγχρονου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλίας, που θα καλύπτει τις ανάγκες των καρκινοπαθών σε όλα τα στάδια της θεραπείας τους.

«Αυτά που ακούγονται περί προσωρινής λύσης είναι αστεία. Λέγονται μόνο και μόνο επειδή προκλήθηκε μεγάλος ντόρος. Το πρόβλημα υφίσταται και είναι πολύ σοβαρό. Πως είναι δυνατόν ο κ. Δραμητινός να μιλάει για ογκολογική κλινική, όταν έχουμε μόνο έναν οφθαλμίατρο, η Κλινική ΩΡΛ δεν λειτουργεί και το γαστρεντερολογικό αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω έλλειψης γιατρών; Προσβάλουν τη νοημοσύνη μας με αυτά που λένε» σημείωσε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας Ν. Χαυτούρας και κάλεσε τους κ.κ. Δραμητινό και Πολάκη να ανακαλέσουν τα υπονοούμενα κατά του επιστημονικά υπεύθυνου γιατρού του Ογκολογικού Γ. Ρήγα, στο πρόσωπο του οποίου εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση όλων. Ο κ. Χαυτούρας κάλεσε τους πολίτες να μην παραμένουν απλοί θεατές και τους προέτρεψε να συσπειρωθούν γύρω από τους φορείς της υγείας που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για το ΕΣΥ. Κατήγγειλε επίσης την Κυβέρνηση ότι οδηγεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε πλήρη κατάρρευση και επανέλαβε ότι «με τα μέτρα που λαμβάνονται συντελείται γενοκτονία».

Μύδροι από τον εκπρόσωπο της ΟΕΝΓΕ

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Λάμπρος Καραγεώργος από την πλευρά του εξαπέλυσε μύδρους κατά της Κυβέρνησης, περιγράφοντας ως θλιβερά τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της υγείας σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγεώργο οι υπηρεσίες υγείας στην ενδοχώρα της Θεσσαλίας είναι οι πλέον υποβαθμισμένες εξαιτίας των πολιτικών των μνημονίων. Κατήγγειλε μάλιστα ότι υποχωρούν διαρκώς οι δημόσιες δομές του ΕΣΥ έναντι του ιδιωτών επαγγελματιών υγείας και αποκάλυψε ότι την ώρα που στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς λειτουργούν μόνο 2.000 δημόσιες κλίνες, οι ιδιωτικές κλίνες ανέρχονται στις 4.000. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Θεσσαλία χρησιμοποιείται ως πείραμα για εκείνους που προωθούν την εμπορευματοποίηση της υγείας» εκτίμησε ο κ. Καραγεώργος και άφησε αιχμές ότι ενορχηστρωτής αυτού του σχεδιασμού είναι η Κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας που είναι και πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ στη Λάρισα, κατήγγειλε επίσης την Κυβέρνηση ότι προαναγγέλλει εξεταστική για την υγεία «για τα μάτια του κόσμου» προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος και στα οποία αδυνατεί να δώσει λύσεις, γιατί- όπως είπε- έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές.

Έκανε μάλιστα αναφορά στο σκάνδαλο της Novartis και τις καταγγελίες Ράϊκου για να επισημάνει ότι το Υπουργείο Υγείας «σφυρίζει αδιάφορα» ως προς το περιεχόμενο των όσων καταγγέλλει η εισαγγελέας διαφθοράς για εμπλοκή κρατικών αξιωματούχων.

Ο κ. Καραγεώργος, εξέφρασε την άποψη ότι το πάρτι στην υγεία συνεχίζεται και ότι ουσιαστικά το ΕΣΥ το διοικούν όχι οι γιατροί αλλά οι φαρμακευτικές και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται γύρω από το χώρο. «Η ρεμούλα, η αρπαχτή και το πάρτι συνεχίζεται. Η ιατρική και η υγεία δεν κυβερνάται από τους λειτουργούς της αλλά από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Η μόνιμη τακτική τους είναι να κρεμούν στα μανταλάκια τους αθώους και τις μαρίδες για να αφήσουν τα πιράνχας και τους καρχαρίες ελεύθερους, γιατί είναι με τους κερδοσκόπους και τους κατακτητές της χώρας»σημείωσε χαρακτηριστικά το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου

Επικριτική απέναντι στα όσα υποστήριξε το Υπ. Υγείας αλλά και η Διοίκηση του Νοσοκομείου ήταν και η εκπρόσωπος των εργαζομένων, γγ του Συλλόγου Λεμονιά Πατρώνη. Η κ. Πατρώνη κατηγόρησε τους κ.κ. Μ. Δραμητινό και Π. Πολάκη για τις αιχμές που άφησαν κατά του κ. Γ. Ρήγα και υπογράμμισε ότι καμία δαπάνη δεν είναι πάνω από ανθρώπινη ζωή. Χαρακτήρισε άστοχο το να συγκρίνεται η φαρμακευτική δαπάνη με άλλα νοσοκομεία και ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να βγούνε ασφαλή συμπεράσματα από τα στοιχεία δυόμιση μηνών όσον αφορά την υπέρβαση ή μη της φαρμακευτικής δαπάνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου