ΤΟΠΙΚΑ

«Τσουβαλιάζονται» εκπαιδευτικοί γενικής και ειδικής παιδείας

τσουβαλιάζονται-εκπαιδευτικοί-γεν-516157

Τροπολογία που έρχεται προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και «τσουβαλιάζει» στον ίδιο πίνακα εκπαιδευτικούς Γενικής Παιδείας και Ειδικής Αγωγής, προκαλεί αντιδράσεις από τους αποφοίτους των πανεπιστημιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής που, επί 15 χρόνια, ζουν σε εργασιακή «ομηρία». Σήμερα αναπληρωτές εκπαιδευτικοί από τη Μαγνησία, προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας που τους φέρνει όλο και πιο μακριά από μόνιμες θέσεις στις σχολικές αίθουσες.

Ανήμερα της συζήτησης της τροπολογίας στη Βουλή, οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, προχωρούσαν σήμερα σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού έξω από το κτίριο «Καπνάκι» όπου στεγάζονται τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Ειδικής Αγωγής, Δημήτρη Αίσωπο, από την ένταξη εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας και Ειδικής Αγωγής στον ίδιο πίνακα πρόσληψης, θίγονται οι πτυχιούχοι Ειδικής Αγωγής που θα βλέπουν να καταλαμβάνονται θέσεις σε ειδικά σχολεία από εκπαιδευτικούς Γενικής Παιδείας που έχουν απλώς παρακολουθήσει σεμινάρια των 100 ωρών στην Ειδική Αγωγή. «Θα βλέπουμε τις θέσεις μας να παίρνουν εκπαιδευτικοί Γενικής Παιδείας κι εμείς θα είμαστε εγκλωβισμένοι, χωρίς να έχουμε το δικαίωμα πρόσληψης σε θέσεις Γενικής Παιδείας», είπε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Αίσωπος.

Ήδη προχθές οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όπου είχαν συνάντηση με το διευθυντή, Γ. Πολύζο, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης. Η κινητοποίηση θα επαναληφθεί και σήμερα κόντρα στην «απαράδεκτη τροπολογία που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω απαξίωση του βασικού πτυχίου των αποφοίτων των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής».

Σημειώνεται ότι από το 2002 ως το 2008, οι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής κάνουν τα χαρτιά τους για συμμετοχή σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ και διορισμό στην εκπαίδευση, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, η Πολιτεία αρνείται τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. «Η νέα τροπολογία βάζει πάλι τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά σε κοινή θέση/πίνακα με τους εκπαιδευτικούς που έχουν βασικό πτυχίο. Βάζει ακόμα και εκπαιδευτικούς χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ αλλά μόνο με προϋπηρεσία. Εφαρμόζει την τροπολογία έκτρωμα του Αυγούστου. Τσακίζει για μία ακόμη φορά τους αποφοίτους των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων που εργάζονται αποκλειστικά ως αναπληρωτές 15 χρόνια στην Ειδική Αγωγή. Και αρχίζει νέος κύκλος εμπορευματοποίησης του χώρου της Ειδικής Αγωγής», καταγγέλλεται σε ανακοίνωση της πανελλήνιας ένωσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου