ΤΟΠΙΚΑ

Προσωρινή λύση για τον «κόφτη» χημειοθεραπειών στο Νοσοκομείο Βόλου

προσωρινή-λύση-για-τον-κόφτη-χημειο-517461

Προσωρινή λύση διαφαίνεται στο πρόβλημα που έχει προκληθεί στο νοσοκομείο του Βόλου με τον «κόφτη» που επέβαλε η Διοίκηση στις νέες χημειοθεραπείες.

Σήμερα Τρίτη το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Διοικητή του Νοσοκομείου Ματθαίου Δραμητινού και του μοναδικού ογκολόγου του «Αχιλλοπούλειου» Γ. Ρήγα, κατά την οποία συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα, που -σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο κ. Δραμητινός- αποφασίστηκε, διότι από την 1/1/2016 τα φάρμακα για τις χημειοθεραπείες ενσωματώθηκαν στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, με συνέπεια να μην μπορεί να καλυφθεί η δαπάνη των νέων χημειοθεραπειών.

Όπως δήλωσε ο κ. Δραμητινός στο taxydromos.gr, δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση για την μεταφορά των καρκινοπαθών σε Νοσοκομεία της Λάρισας και της Λαμίας, καθώς θα ζητηθεί έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο για την κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης για τις νέες χημειοθεραπείες από το Νοσοκομείο του Βόλου.

Το θέμα θα τεθεί από τον Διοικητή του «Αχιλλοπούλειου», την προσεχή Παρασκευή σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο στην Αθήνα.

Εως την εξασφάλιση της πρόσθετης χρηματοδότησης, όπως είπε ο κ. Δραμητινός, όλες οι χημειοθεραπείες θα γίνονται στο Βόλο, αλλά θα παρακολουθείται στενά ο προϋπολογισμός της δαπάνης.

Επίσης, οι πέντε ασθενείς που είχε αποφασιστεί ότι θα πρέπει να κάνουν τη θεραπεία τους σε Νοσοκομεία της Λάρισας ή της Λαμίας όπως ανέφερε ο κ. Δραμητινός, ήδη ενημερώθηκαν ότι η χημειοθεραπείες τους θα γίνουν κανονικά στο Νοσοκομείο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου