ΤΟΠΙΚΑ

Ομιλία Σάββα Ρομπόλη στο Βόλο για το Ασφαλιστικό

ομιλία-σάββα-ρομπόλη-στο-βόλο-για-το-ασ-518378

Εκδήλωση με θέμα τις «Σύγχρονες εξελίξεις της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα» και όλα όσα προβλέπονται από το νέο σύστημα, διοργανώνουν οι επιστημονικοί φορείς και οι Οργανώσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Μαγνησίας, με ομιλητή τον Σάββα Ρομπόλη, ομότιμο Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου και Επιστημονικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) κατά την περίοδο 1990-2013.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας (2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος), και συνδιοργανώνεται από τους παρακάτω Φορείς: Επιμελητήριο Μαγνησίας, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Π.Τ Μαγνησίας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – 7ο Π.Τ. Θεσσαλίας, Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας, Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας, Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, Εμπορικός Σύλλογος Βόλου – Ν. Ιωνίας, Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας & Εύβοιας, Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας & Β. Σποράδων.

Ο Καθηγητής, θα αναλύσει το πλαίσιο του ασφαλιστικού συστήματος, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί ιδίως από την εφαρμογή (2010-2016) των μνημονιακών πολιτικών, ενώ παράλληλα θα διατυπώσει εναλλακτικές πολιτικές που μπορούν να διασφαλίσουν τη μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα και την κοινωνική αποτελεσματικότητα της κοινωνικής ασφάλισης.

Τέλος, αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και για τις νέες μειωμένες εισφορές που καλούνται να πληρώσουν διάφορες κοινωνικές ομάδες και ο μελλοντικός τους αντίκτυπος στις συντάξεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου