ΤΟΠΙΚΑ

Εσκασαν μύτη στα δικαστήρια του Βόλου με 500ευρα…

εσκασαν-μύτη-στα-δικαστήρια-του-βόλου-520604

Εβαλαν «φωτιά» στα καταστήματα που απευθύνθηκαν για να ψωνίσουν με χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, έβαλαν «φωτιά» και στα Δικαστήρια του Βόλου, όταν οικεία τους πρόσωπα θέλησαν με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ να πληρώσουν ποινή ύψους 3.200 ευρώ.

Οι τρεις Ρουμάνοι, στους οποίους προχθές το Αυτόφωρο Μονομελές έριξε καμπάνα για απάτη και κλοπή, θα πήγαιναν φυλακή, καθώς η ποινή φυλάκισης τριών μηνών ήταν μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως και δεν είχαν το δικαίωμα έφεσης ή αναστολής. Ωστόσο, χθες παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο οικεία τους πρόσωπα με 500ευρα και ζήτησαν να πληρώσουν!

Απίστευτες σκηνές παίχτηκαν χθες στο Τμήμα Ποινικών Υποθέσεων – Εκκαθάρισης στα Δικαστήρια του Βόλου όταν παρουσιάστηκαν τρία άτομα: ο 17χρονος Ρουμάνος, που είχε συλληφθεί προχθές με τους τρεις καταδικασθέντες (και ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με επίπληξη) με τη μητέρα του και έναν τρίτο συμπατριώτη τους, και αιτήθηκαν να καταβάλλουν τα χρήματα της ποινής με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Η αρμόδια υπάλληλος των δικαστηρίων αρνήθηκε να παραλάβει τα χαρτονομίσματα, φοβούμενη ότι αυτά μπορεί να είναι πλαστά. Ζήτησε από τους Ρουμάνους να χαλάσουν τα χρήματα και να επιστρέψουν με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ ή επιταγή τραπέζης. Ωστόσο, φαίνεται ότι η μετατροπή των χαρτονομισμάτων σε άλλα μικρότερης αξίας ήταν μεγάλη περιπέτεια.

Οι Ρουμάνοι αποχώρησαν από το Τμήμα και απευθύνθηκαν σε τράπεζες. Κανένα, όμως, από τα πιστωτικά ιδρύματα δεν τους εξυπηρετούσε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση. Οι τρεις αλλοδαποί, τελικώς, απευθύνθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία δέχτηκε να ανταλλάξει τα χαρτονομίσματα. Η περιπέτεια των Ρουμάνων τελείωσε μετά από πολύωρη ταλαιπωρία με την καταβολή της ποινής. Οι συμπατριώτες τους αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Ωστόσο, το σκηνικό προκάλεσε μεγάλη αίσθηση. Οι τρεις Ρουμάνοι που είχαν συλληφθεί για απάτη και κλοπή στις απολογίες τους, ισχυρίζονταν ότι βρέθηκαν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν γάμο φιλικού τους προσώπου. Το δώρου που του πήραν, όπως είπαν απολογούμενοι, ήταν ένα λούτρινο αρκουδάκι, καθώς είναι έθιμο. Κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, ισχυρίστηκαν ότι πέρασαν από το Βόλο για να κάνουν κάποιες αγορές, καθώς τα πράγματα σε καταστήματα της Εθνικής Οδού ήταν δήθεν ακριβά.

Οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από αρτοποιείο με τα αναψυκτικά τους, τα ρέστα από το χαρτονόμισμα των 100 ευρώ που είχαν δώσει αλλά και το ίδιο το χαρτονόμισμα των 100 ευρώ με το οποίο πλήρωσαν τα αναψυκτικά, ισχυρίστηκαν ότι τα πράγματα στο αρτοποιείο ήταν ακριβά και γι’ αυτό τα επέστρεψαν και πήραν τα χρήματά τους πίσω. Για το δε κινητό που έκλεψαν από επαγγελματία, Για να δικαιολογήσει η μία από τις δύο Ρουμάνες την κλοπή κινητού, είχε πει ότι το χρειαζόταν για να επικοινωνήσει με τα παιδιά της.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου