ΤΟΠΙΚΑ

Ξεμπλοκάρει το επισιτιστικό για τους 10.259 δικαιούχους της Μαγνησίας

ξεμπλοκάρει-το-επισιτιστικό-για-τους-10-520952

Ξεμπλοκάρει ο διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων, ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής στο πλαίσιο του Προγράμματος Παροχής Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ: Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους) για τη Μαγνησία. Ο νομός φαίνεται ότι θα είναι ανάμεσα στους τρεις πρώτους της χώρας που βλέπουν τις διαδικασίες να ξεμπλοκάρουν, και θα μπορέσει να προμηθευτεί τα απαραίτητα για να τα προσφέρει στους δικαιούχους του προγράμματος. Σήμερα, 10.259 δικαιούχοι περιμένουν να πάρουν τρόφιμα από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και έγινε η τελευταία διανομή.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το πρόγραμμα διάρκειας δύο χρόνων ξεκίνησε στα τέλη του 2015 με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας, μέσω του οποίου έγιναν και οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τροφίμων και ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος από το υπουργείο, τη σκυτάλη παρέλαβε ο Δήμος Βόλου, ως επικεφαλής σύμπραξης για τους δήμους της Μαγνησίας. Προκήρυξε διαγωνισμό στις 17 Αυγούστου 2016 για την προμήθεια των ειδών που προβλέπεται να συνεχίσει να διανέμει στους δικαιούχους.

Ωστόσο, ακόμη δεν ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές που κατέθεσαν προμηθευτές. Συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, μπλόκαραν τη διαδικασία ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα: ενστάσεις, προδικαστικές προσφυγές, ασφαλιστικά μέτρα.

Τις προηγούμενες ημέρες βγήκε η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα και απέρριψε τα αιτήματα των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό. «Με την έκδοση της δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ανοίγει ο δρόμος για να ξεμπλοκάρει το πρόγραμμα, να μπορέσουμε να κάνουμε τις προμήθειες και να δώσουμε τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη στους δικαιούχους του προγράμματος», ανάφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ανδρέας Ζέρβας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αμέσως επόμενο διάστημα, οι έξι συμμετέχοντες θα κληθούν -μέσω παράτασης- να καταθέσουν προσφορές. Σε περίπου 10 ημέρες θα ανοιχτούν οι φάκελοι των προσφορών και στη συνέχεια ο δήμος θα προχωρήσει στην προμήθεια των απαιτούμενων ειδών. Στόχος είναι να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε οι 10.259 δικαιούχοι να μπορέσουν να παραλάβουν τα πρώτα είδη για τη γιορτή του Πάσχα.

Μέσω του διαγωνισμού ο Δήμος Βόλου θα προμηθευτεί και θα διανείμει τα εξής 24 είδη: μοσχάρι, χοιρινό, μήλα, πορτοκάλια, φασόλια μέτρια, φακές ψιλές ή χονδρές, τυρί φέτα, ζάχαρη, ζυμαρικά, πελτές ντομάτας, γάλα εβαπορέ, κοτόπουλο, ελαιόλαδο, κρέμα δημητριακών, γάλα σκόνη για βρέφη, μωρομάντιλα, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσες, σαπούνι, σαμπουάν, σκόνη για πλύσιμο ρούχων, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, σερβιέτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου