ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισε κίνηση και χρώμα η πλατεία Αγίου Νικολάου

γέμισε-κίνηση-και-χρώμα-η-πλατεία-αγίο-521089

Μήνυμα κατά του ρατσισμού, των διακρίσεων και υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης των προσφύγων στους τόπους που επιθυμούν, έστειλαν χθες φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έγιναν μια αγκαλιά με πρόσφυγες από το Μόζα, νέους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται στον Ξενώνα ΑΡΣΙΣ και παιδιά από το ΚΕΘΕΑ, και παρουσίασαν αντιρατσιστικό δρώμενο στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Κίνηση, πολύχρωμες κορδέλες και η ομάδα κρουστών «Καρακατού» έδωσαν μήνυμα κατά του ρατσισμού. Την ίδια ώρα ομάδες φοιτητριών κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα κατά του ρατσισμού, της βίας και υπέρ της διαφορετικότητας και της αρμονικής συνύπαρξης.

Το δρώμενο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 21η Μαρτίου, εντάχθηκε στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών δράσεων κατά του ρατσισμού. «Σκοπός του δρώμενου είναι να στείλουμε ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού, κατά των διακρίσεων και υπέρ της συνύπαρξης, και η συγκεκριμένη φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες και στην υποστήριξη της ελεύθερης μετακίνησής τους στους τόπους που οι ίδιοι επιθυμούν. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχει αυτή η έντονη κίνηση των παιδιών στον χώρο. Θέλουμε να δείξουμε την υποστήριξή μας στην ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων», ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, Κώστας Μάγος, που μαζί με την καθηγήτρια σωματικής έκφρασης και διδακτικής του χορού, Μαρία Τσουβαλά διοργάνωσαν το δρώμενο.

Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Όλοι είμαστε ίδιοι. Όλοι είμαστε ένα. Αντιδράστε στη βία, μας αφορά όλους», είπε η Χριστίνα Παρασκευά.

«Πρέπει να υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα, να μην κλεινόμαστε σε στερεότυπα. Σε ό,τι αφορά τη βία κατά των γυναικών, που μαστίζει ακόμη και σήμερα την κοινωνία, δεν θα πρέπει να κλείνουμε τα μάτια. Η σιωπή είναι συνενοχή», το μήνυμα που έστειλε από την πλευρά της η Μαριάννα Μιλιλή.

«Τα ποσοστά της παιδικής κακοποίησης αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Ό,τι πέφτει στην αντίληψή μας πρέπει να το καταγγέλλουν, να ενημερώνουμε τις αρχές και να υπάρχουν αυστηρές ποινές για να περιοριστούν και εξαλειφθούν παρόμοια κρούσματα», τόνισε η Άσπα Στάμου.

«Θα πρέπει να ενωθούμε όλοι, να γίνουμε ένα. Να μην υπάρχει ρατσισμός, αδικίες, εκφοβισμός. Να είμαστε όλοι μαζί μία ομάδα», διεμήνυσε η Κωνσταντίνα Λαμπίμ Κουτσόγλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου