ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεμπλοκάρει η επένδυση στις Νηές

ξεμπλοκάρει-η-επένδυση-στις-νηές-521911

Αέρας αισιοδοξίας για την επένδυση στις Νηές φύσηξε στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Μετά την αθώωση των κατηγορουμένων για την υπόθεση Βατοπεδίου, η ανέγερση σύνθετου καταλύματος 868 κλινών με ξενοδοχείο πέντε αστέρων, η οποία εκτιμάται ότι θα δώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, εκτιμάται ότι θα ξεμπλοκάρει. Το δυσμενές κλίμα κρατούσε παγωμένη την επένδυση επί χρόνια, ενώ οι επενδυτές διατηρούσαν ζωηρό το ενδιαφέρον τους.

Όπως ενημέρωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, αυτή τη στιγμή αναμένεται να υποδειχτεί και από τους ορκωτούς μηχανικούς ότι η επίμαχη ιδιοκτησία υπάρχει στον τόπο που ορίζεται από την Εκκλησία. Η Μητρόπολη έχει κερδίσει ήδη από το 2013 το δικαστήριο για τη νομή του ακινήτου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι και το Υπουργείο Οικονομικών θα επιτρέψει την πολυπόθητη αδειοδότηση.

Η χρονική συγκυρία αθώωσης όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση Βατοπεδίου εκτιμάται ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο, καθώς εδώ και χρόνια λειτουργούσε με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο.

«Έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα οικολογικά θέματα.

Όλοι χρειάζεται να καταλάβουν ότι σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μετά πρέπει να προχωρήσουμε. Όλα αυτά τα χρόνια οι επενδυτές καταβάλλουν ενοίκιο» είπε ο Μητροπολίτης.

Εξάλλου, ζωηρό παραμένει το ενδιαφέρον της εταιρίας Golpfing Developments για την επένδυση στις Νηές, όπως επιβεβαιώθηκε στην εγκάρδια συζήτηση που είχαν με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιο οι επαγγελματοβιοτέχνες Αλμυρού, οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους για την επένδυση.

Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης, διαβεβαίωσαν τον Σεβασμιότατο πως η Μητρόπολη Δημητριάδος θα διαθέτει εφεξής έναν ακόμη φυσικό σύμμαχο για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδιασμού στις Νηές και γενικότερα στην επαρχία Αλμυρού.

Εξάλλου, όπως ενημερώνουν, έγινε αναφορά στην ανάγκη αξιοποίησης των ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων της περιοχής μέσα από την ανάπτυξη του μοναστηριακού και εκκλησιαστικού τουρισμού, καθώς υπάρχουν σ’ αυτήν πολλοί προορισμοί μεγάλης φυσικής ομορφιάς και ιστορικής θρησκευτικής αξίας, που μπορούν να αυξήσουν κατακόρυφα την επισκεψιμότητα συμβάλλοντας στην ανάδειξη του τόπου.

Στον Σεβασμιότατο προσφέρθηκαν συμβολικά προϊόντα του γυναικείου Συνεταιρισμού του Πτελεού «Φτελιά», καθώς και αρωματικά φυτά από την περιοχή της Βρύναινας.

Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, όπως σημειώνει, θέλει βάσιμα να αισιοδοξεί ότι με τη βοήθεια και στήριξη της Μητρόπολης Δημητριάδος, θα ανιχνευτούν νέοι δρόμοι και τρόποι ανάπτυξης και αξιοποίησης της περιοχής, που ως τώρα δεν είχαν αναζητηθεί.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου