ΤΟΠΙΚΑ

Σε ιδιώτη το σχολείο Αγ. Απόστολος

σε-ιδιώτη-το-σχολείο-αγ-απόστολος-851206

Μια σημαντική εξέλιξη προωθείται στο θέμα των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων του Αγίου Αποστόλου του Νέου. Επιχειρηματίας των Αθηνών με μεγάλη εμπειρία σε δημόσια αλλά και ιδιωτικά σχολεία, όπως τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, έδειξε το ενδιαφέρον του για τα σχολεία του Άγιου Αποστόλου του Νέου, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί με απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος.
 
Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ενδιαφερομένου με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των Εκπαιδευτηρίων κ. Βασιλικό αλλά και των γονέων.
Εκεί ο επιχειρηματίας κατέθεσε τις προτάσεις του για τα σχολεία του Αγίου Αποστόλου, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες τεκμηριωμένες και με όραμα για το μέλλον.
Ο Αθηναίος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει μεγάλη δράση σε ιδιωτικά σχολεία, όπως στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και Διαμαντοπούλου, άκουσε τον Μητροπολίτη, ο οποίος φάνηκε διαλλακτικός και έχοντας κάνει στροφή 180 μοιρών στην απόφασή του, αλλά και τους γονείς, οι οποίοι ζήτησαν εάν επιτευχθεί η συμφωνία, το πρόγραμμα να μη διαρκέσει για ένα χρόνο αλλά να αποτελέσει μόνιμη λύση για το σχολείο.
Από τους γονείς εκφράστηκε η πλήρης στήριξη για το εγχείρημα του επιχειρηματία, ενώ τονίστηκε πως θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο χαρακτήρα του σχολείου.
«Θέλουμε να παραμείνει ο χαρακτήρας του σχολείου. Δεν επιθυμούμε να γίνει καθαρά ιδιωτικού χαρακτήρα, όπως πολλά σχολεία των Αθηνών. Εάν επιθυμεί να εμπλακεί και ο Μητροπολίτης, τότε αυτό είναι θετικό, ωστόσο δεν θα πρέπει να ασχοληθεί με τη διοίκηση και τη χρηματοδότηση», σχολίασε γονέας που παραβρέθηκε στη χθεσινή συνάντηση.
Επειδή τα περιθώρια έχουν στενέψει αναφορικά με τις εγγραφές των μαθητών σε σχολεία, μετά τη συζήτηση δόθηκε παράταση λίγων ημερών στον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία, προκειμένου να αποφασίσει για τις προθέσεις του.
Οι γονείς εξέφρασαν την ανησυχία τους για το σχολικό μέλλον των παιδιών τους, καθώς οι θέσεις στα περισσότερα σχολεία έχουν ήδη καλυφθεί από τις εγγραφές του Ιουνίου.
Οι μαθητές και οι γονείς τους θα γνωρίζουν σύντομα τι μέλλει γενέσθαι έτσι ώστε να έχουν τα χρονικά περιθώρια να κινηθούν, είτε με την εγγραφή των παιδιών σε άλλα σχολεία είτε με την εξεύρεση άλλου ενδιαφερομένου.
Πάντως εκείνο που διαπιστώθηκε στη συνάντηση είναι η έντονη πρόθεση των γονιών να διατηρήσουν τα Εκπαιδευτήρια και να στηρίξουν οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση, ενώ εντύπωση δημιουργήθηκε και από τη στάση του Μητροπολίτη, ο οποίος ήταν διαλλακτικός και είδε με θετική ματιά την πρόταση του επιχειρηματία.
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου