ΤΟΠΙΚΑ

Κέρδισαν την εμπειρία της συμμετοχής

κέρδισαν-την-εμπειρία-της-συμμετοχής-523238

Την πολύτιμη εμπειρία της συμμετοχής κέρδισαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς, που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.

Το ταξίδι ξεκίνησε από το κλειστό γυμναστήριο του 10ου Γυμνασίου Λάρισας, όπου διεξήχθη ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Ο διαγωνισμός ήταν υπό την αιγίδα του παραρτήματος Θεσσαλίας του WRO HELLAS, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Π.Ε.Κ (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας), τον Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας, και το STEM Robotics Academy (Επιστημονική Εκπαιδευτική Ένωση για την Προώθηση των Επιστημών, Τεχνολογίας, Μαθηματικών και Ρομποτικής).

Στον διαγωνισμό συμμετείχε για πρώτη φορά το Γυμνάσιο Αγριάς με μία ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές της Γ’ τάξης: Πατσή Απόστολο, Σουλικιά Γεώργιο και Τσαλαπάτα Δημήτριο.

Συνοδός και προπονητής της ομάδας ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου, Μαγαλιός Τηλέμαχος.

Η ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει τους 500 πόντους και να προκριθεί στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Μαθητές.

Ο τελικός, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Η ομάδα του σχολείου (αποτελούμενη από τους ίδιους μαθητές) με τη βοήθεια του συμμαθητή τους Λάμπη Αλεξάνδρου, ο οποίος τους εμψύχωνε από την κερκίδα, κατάφερε με τη 2η προσπάθεια, να συγκεντρώσει 650 πόντους (700 το άριστα) και με χρόνο 52’’ και 98 εκατοστά κατετάγη 51η.

Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 140 ομάδες.

«Συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα ρομποτικής του σχολείου, στον καθηγητή τους τον κ. Μαγαλιό, ο οποίος άνοιξε ένα νέο δρόμο (ρομποτική) για το Γυμνάσιο Αγριάς, που ελπίζουμε να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς και στον Δ/ντη του Γυμνασίου τον κ. Μηλίνη που στηρίζει τέτοιες προσπάθειες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου