ΤΟΠΙΚΑ

Σπείρα Ρουμάνων εξαπατούσε καταστηματάρχες στο Βόλο

σπείρα-ρουμάνων-εξαπατούσε-καταστημ-523702

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνελήφθησαν τέσσερις Ρουμάνοι, δύο γυναίκες ηλικίας 38 ετών και δύο άντρες ηλικίας 67 και 18 χρονών, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και της κλοπής.

Οι τέσσερις συλληφθέντες μετέβησαν σε κατάστημα πρατηρίου άρτου και οι δύο γυναίκες προφασίστηκαν ότι ήθελαν να αγοράσουν προϊόντα, αξίας 10 ευρώ. Πλήρωσαν με χαρτονόμισμα των 100 ευρώ και πήραν τα ρέστα. Ωστόσο, στη συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι ήθελαν να αγοράσουν επιπλέον προϊόντα και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατόρθωσαν να αποσπάσουν και το χαρτονόμισμα των 100 ευρώ και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια μετέβησαν σε κατάστημα οπτικών στο Βόλο και με τη μέθοδο της απασχόλησης έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο. Ακολούθως, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, όπου τους ανέμεναν οι δύο άνδρες συνεργοί τους και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών με αποτέλεσμα έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις να εντοπίσουν τους τέσσερις δράστες και να τους συλλάβουν.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα, αλλά και από την κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 220 ευρώ.

Τα αντικείμενα και χρηματικό ποσό των 90 ευρώ που κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου