ΤΟΠΙΚΑ

Πανζουρλισμός για λίγα λίτρα

πανζουρλισμός-για-λίγα-λίτρα-495928

Εγκλωβισμένοι τουρίστες στο Πήλιο, Βολιώτες που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους και με το ζόρι έφτασαν μέχρι την Αθήνα και αρκετές ακυρώσεις δωματίων για το σαββατοκύριακο είναι ο πρώτος απολογισμός των σοβαρών επιπτώσεων της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και στη Μαγνησία.

Χθες στέρεψαν και τα τελευταία πρατήρια καυσίμων, ενώ το κυκλοφοριακό κομφούζιο σε οδούς όπως η Πολυμέρη στο Βόλο και η Λεωφόρος Ειρήνης στη Νέα Ιωνία προκάλεσε ένταση και διαπληκτισμούς μεταξύ οδηγών. Εξαιτίας των τεράστιων ουρών το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, τόσο στην Πολυμέρη, όσο και στην Λεωφόρο Ειρήνης, είχε ουσιαστικά «αχρηστευθεί», με τα αυτοκίνητα να «στριμώχνονται» το ένα δίπλα στο άλλο και σε βήμα σημειωτόν να προσπαθούν να απεγκλωβιστούν.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών στη Μαγνησία παραμένουν αμετακίνητοι στα σημεία που έχουν παρατεταγμένα τα οχήματά τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τη στάση τους, εάν το Υπουργείο δεν επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου με ουσιαστικές όμως προτάσεις διεξόδου από την κρίση που έχει δημιουργηθεί.
Στην πόλη του Βόλου άρχισαν ήδη να γίνονται αισθητές οι πρώτες ελλείψεις κυρίως σε φρούτα, ενώ σίγουρα προβλήματα θα δημιουργηθούν και στον ανεφοδιασμό των σούπερ μάρκετ τις επόμενες μέρες, εφόσον συνεχιστεί η κινητοποίηση.
Στέρεψαν οι αντλίες
Χθες αργά το μεσημέρι στέρεψαν και οι τελευταίες αντλίες πρατηρίων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου – Νέας Ιωνίας. Τα αυτοκίνητα από νωρίς το πρωί σε Πολυμέρη και Λεωφόρο Ειρήνης σχημάτιζαν μεγάλες ουρές αρκετών χιλιομέτρων από το ύψος της οδού Φιλελλήνων μέχρι το Νοσοκομείο και από τη Δορυλαίου μέχρι την Καραμπατζάκη.
Οι οδηγοί περίμεναν μέχρι και 45 λεπτά στα αυτοκίνητά τους για να εφοδιαστούν με λίγα λίτρα βενζίνης, ενώ στην ουρά μοιραία ακινητοποιήθηκαν και δεκάδες άλλα Ι.Χ που εξαιτίας του κομφούζιο.
Εκτός των «τειχών» χωρίς καύσιμα είναι και η περιφέρεια του Νομού Μαγνησίας με τις παραθαλάσσιες περιοχές να αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα εξαιτίας και της αυξημένης παρουσίας τουριστών.
« Ξέμειναν εκδρομείς…»
Η Ένωση Πρατηριούχων Μαγνησίας υποχρεώθηκε προχθές το βράδυ να κινητοποιήσει τα μέλη της στην περιοχή του Πηλίου, προκειμένου να συνδράμει δύο οχήματα εκδρομέων που έμειναν από καύσιμα στην επιστροφή για Αθήνα.
Τα δύο Ι.Χ είχαν ακινητοποιηθεί στο καινούργιο δρόμο Χάνια – Κισσός και χρειάστηκε η παρέμβαση ιδιοκτήτη πρατηρίου της περιοχής προκειμένου να γίνει ανεφοδιασμός για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Προβλήματα εντοπίζονται και σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές του Πηλίου. Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενοικίασης Ι.Χ και δικύκλων αλλά και ξενοδόχοι υποχρεώθηκαν να μεταφέρουν με μπιτόνια -με όποιον κίνδυνο μπορεί να συνεπάγεται αυτό- καύσιμα προκειμένου να κινηθούν αυτοκίνητα και να μην ανασταλεί η λειτουργία των επιχειρήσεών τους.
Χτύπημα στον τουρισμό…

Ο πανικός που έχει δημιουργηθεί προκαλεί δυσάρεστες επιπτώσεις στον τουρισμό μεσούσης της θερινής σεζόν. Καταλύματα του Πηλίου που περίμεναν εκδρομείς για το σαββατοκύριακο μετρούν ήδη σοβαρές απώλειες και αρκετές ακυρώσεις.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κώστας Λεβέντης έκανε λόγο για «κράτος μπάχαλο», σημειώνοντας ότι «το να επιχειρείς σήμερα στην Ελλάδα είναι μια δύσκολη υπόθεση. Αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα πρέπει να καταλάβουν ότι βρισκόμαστε ήδη στο πρόβλημα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων οι κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο λειτουργούν αρνητικά και κάλεσε όλες τις πλευρές να καθίσουν να συζητήσουν για να βρεθεί μία λύση.
«Όταν δημιουργείται τέτοιο άσχημο ψυχολογικό κλίμα, οι αδειούχοι δεν είναι εύκολο να προγραμματίσουν τις διακοπές τους. Δεν είναι δυνατόν να ακυρώνονται διακοπές εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων. Δεν είναι χώρα σοβαρή αυτή, που αντί να επενδύσει στον τουρισμό, κάνει ό,τι μπορεί για να αποθαρρύνει και τις επενδύσεις αλλά και τους επισκέπτες» κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου