ΤΟΠΙΚΑ

Προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού κρουαζιέρας

προσπάθεια-ενίσχυσης-του-τουρισμού-κ-524532

Με θετικό πρόσημο εκτιμά το Υπουργείο Τουρισμού ότι θα κλείσει και το 2017 η κρουαζιέρα στην Ελλάδα, παρά τις αρχικές προβλέψεις για μείωση, με τα αναπτυσσόμενα λιμάνια της Ελλάδας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο Βόλος, να προωθούνται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Με χαμόγελα επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Φορτ Λοντερντέιλ των ΗΠΑ, λίγο έξω από το Μαϊάμι, όπου πραγματοποιήθηκε η σημαντικότερη διεθνής έκθεση κρουαζιέρας Seatrade, αφού η αρχικά προβλεπόμενη πτωτική τάση για φέτος μάλλον ανατρέπεται.

Με την υπουργό Τουρισμό, Έλενα Κουντουρά, να ηγείται της αποστολής του ΕΟΤ, η Ελλάδα παρουσίασε σε διεθνείς ομίλους κρουαζιέρας και tour operators, το ελληνικό masterplan για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Η κ. Κουντουρά παρουσίασε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς (Ιόνιο, Κρήτη, Κυκλάδες, Ρόδο) και αναπτυσσόμενους (Πελοπόννησος, Βόλος, Ρέθυμνο, Καβάλα), τονίζοντας πως η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή επιλογή έξω από τα ταραγμένα νερά της Ανατολικής Μεσογείου.

Μετά τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στην Seatrade Global, οι αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για πτώση έως και 30% στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων το 2017, αναθεωρούνται από τους φορείς της κρουαζιέρας προς το θετικότερο.

Αξιολογώντας τα νέα δεδομένα των προκρατήσεων, τον γενικό προγραμματισμό του 2017 και υπολογίζοντας τις κινήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) που προγραμματίζει το Υπουργείο Τουρισμού, φαίνεται ότι η φετινή χρονιά θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα ρεκόρ από πλευράς επιβατών και εσόδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου