ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα δύναμης και ελπίδας από τη μονάδα χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου

μήνυμα-δύναμης-και-ελπίδας-από-τη-μονά-525622

Δυνατά μηνύματα ελπίδας μετέφερε προς κάθε κατεύθυνση η επίκαιρη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο Φόρουμ, αναδεικνύοντας τα κοινά σημεία που υπάρχουν ανάμεσα στον αγώνα για ελευθερία και στον αγώνα για ζωή αντίστοιχα.

«Η κλεφτουριά στο Δημοτικό τραγούδι» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το τμήμα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, με πρωτοβουλία της φιλολόγου Κωνσταντινιάς Νάνη, η οποία είναι ασθενής υπό θεραπεία.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κ. Νάνη, τόνισε ότι: «οι αγωνιστές αψήφησαν τη ζωή τους, διότι δεν γνώριζαν την έκβαση του αγώνα τους για την απελευθέρωση του γένους. Είχαν καρτερία, αντοχή και πολλά κοινά στοιχεία με τους καρκινοπαθείς, οι οποίοι παλεύουν με τα κύματα, για να κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα της ζωής».

Η «ψυχή» της διοργάνωσης είναι μια θαρραλέα αγωνίστρια, η οποία προσέφερε ως φιλόλογος τη γνώση στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, από το Λιβύη και το Ισραήλ μέχρι τη Νότια Αφρική, προς όφελος των απανταχού Ελληνοπαίδων, ενώ παράλληλα άφησε το στίγμα της σε δεκάδες σχολεία της περιοχής μας, θητεύοντας σε διευθυντικές θέσεις.

«Από κάθε περιοχή παίρνω τα καλά στοιχεία», υπογραμμίζει η κ. Νάνη, η οποία τονίζει παράλληλα «το μεγάλο σεβασμό στο ελληνικό στοιχείο και την Ορθοδοξία» που συνάντησε στη διάρκεια της θητείας της ως εκπαιδευτικού.

Καμία δυσκολία δεν στάθηκε ικανή να κάμψει το ηθικό της και σήμερα, στα 63 της χρόνια, αντιμετωπίζει με ανάλογο κουράγιο και ψυχικό σθένος το πρόβλημα που αντιμετωπίζει θαρρετά. «Την πρώτη μέρα που πήγα στη μονάδα Χημειοθεραπείας έκλαψα και αναρωτήθηκα «γιατί σ’ εμένα», αλλά το ξέχασα αμέσως και είπα «γιατί όχι και σ’ εμένα», βλέποντας όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Το μήνυμα που στέλνει σε όλους τους ασθενείς είναι «να μην πτοούνται, να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτό το τμήμα, στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που υπερβαίνουν τους εαυτούς τους. Να μην στεναχωριούνται, να έχουν δύναμη ψυχής και μεγάλη πίστη προς το Θεό, αλλά και αγάπη στο συνάνθρωπό τους».

Η προχθεσινή εκδήλωση πλαισιώθηκε από κλέφτικα τραγούδια που απέδωσε η Κατερίνα Αποστολοπούλου, συνοδεία των μουσικών Χρήστου Αγριόδημου τραγούδι – κρουστά, Γιώργου Σβάρνα κλαρίνο και Τάσου Σβάρνα λαγούτο.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου