ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα της Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού

μήνυμα-της-μαρίνας-χρυσοβελώνη-για-τη-525824

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού , η περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας και πρ. Υφυπουργός, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, σε μήνυμά της αναφέρει: «21 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο όχι. Όχι στην ξενοφοβία, όχι στη μισαλλοδοξία, όχι στο φόβο.

Ο ελληνικός λαός σε αντίθεση με λαούς γειτονικών χωρών, αλλά και «πολιτισμένων» χωρών της δύσης, δίνει για άλλη μια φορά τα φώτα του πολιτισμού και διδάσκει ανθρωπιά. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και με αφορμή τη μεταναστευτική κρίση, δείχνει με ένα μεγαλειώδη τρόπο το σεβασμό του στα ανθρώπινα ιδεώδη.

Ο ρατσισμός είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει και εντείνεται στις μέρες μας, ακόμα και στις πιο σύγχρονες κοινωνίες. Ας θυμηθούμε τα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ στον περίφημο λόγου «I HAVE A DREAM»:

«Εκείνο για το οποίο η δική μας γενιά θα μετανιώσει πικρά δεν θα είναι τόσο η σκληρότητα και οι αδικίες των κακών ανθρώπων, όσο η απαράδεκτη σιωπή των καλών…»

Γι’ αυτό είναι καιρός να ευαισθητοποιηθούμε και να δράσουμε γρήγορα όλοι, ώστε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπισή του και κατά συνέπεια στην εξάλειψή του.

Γιατί είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε ώστε κάθε άνθρωπος να ζει ελεύθερος σε μια κοινωνία που δεν θα υφίσταται τις διακρίσεις και το ρατσισμό.Το αύριο είναι αργά, γι’ αυτό σήμερα όλοι ας μπούμε στην αντιρατσιστική μάχη, για να ένα καλύτερο αύριο »

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου