ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Γεμάτες οι εκκλησίες
Το σχολίαζαν πολλοί Βολιώτες ότι φέτος οι εκκλησίες και την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή ήταν κατάμεστες από πιστούς. Περισσότερος κόσμος από κάθε άλλη χρονιά, έλεγαν οι γνωρίζοντες. Κοσμοσυρροή, με ευλάβεια και κατάνυξη, στις κεντρικές εκκλησίες αλλά κυρίως στις περιφερειακές ενορίες. Αρκετά ήρεμα τα πράγματα φέτος, σε σχέση με όσα προηγήθηκαν, στους κόλπους της ελληνικής εκκλησίας. Οπωσδήποτε το φετινό κλίμα βοηθάει περισσότερο.
Χ.Μ.

Αποφάσεις που δεν εφαρμόζονται
Υποτίθεται ότι κάθε χρόνο για τη λαϊκή αγορά της Μεγάλης Παρασκευής εκδίδεται νομαρχιακή απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι αγοραπωλησίες ξεκινούν μετά τις έντεκα το πρωί. Για μία ακόμη φορά φέτος η λαϊκή αγορά ξεκίνησε τη λειτουργία από τα χαράματα. Βέβαια το πνεύμα της ημέρας απαιτεί κάποια αυτοσυγκράτηση και λίγη περισυλλογή. Στο κάτω-κάτω ας μην εκδίδονται από γραφειοκρατική κεκτημένη ταχύτητα αποφάσεις που δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ή όσοι τις εκδίδουν ας φροντίζουν και για την εφαρμογή τους. Δεν χρειάζεται να κοροϊδευόμαστε.
Χ.Μ۠.

Αφιέρωμα στον Αλατά
Το περιοδικό «ΓΕΩ» της Ελευθεροτυπίας στη χθεσινή του έκδοση παρουσίαζε διάφορα μοναστήρια κοντά στη θάλασσα. Ανάμεσα στα γραφικά μοναστήρια ολόκληρης της χώρας και αυτό των Σαράντα Μαρτύρων που βρίσκεται στο νησάκι Αλατάς απέναντι από τη Μηλίνα. Βεβαίως το περιοδικό επισημαίνει ως σοβαρό κίνδυνο το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί στο νησάκι μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα χιλίων κλινών. Τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή άλλοι το βλέπουν ως κίνδυνο και άλλη ως ευκαιρία.
Χ.Μ.

Κάθε χρόνο… τα ίδια
Κάθε χρόνο τα ίδια. Στις 11 προέβλεπε η Νομαρχιακή απόφαση για τη λειτουργία της χθεσινής λαϊκής αγοράς της οδού Μαγνήτων, από τις 7.30 το πρωί άρχισαν να πουλούν οι πωλητές. Όταν η παρανομία βασιλεύει και οι νομαρχιακές αποφάσεις ακυρώνονται την ίδια στιγμή, υπάρχει άραγε κάτι στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε για το μέλλον μας;
Α.Τ.

Εισαγόμενα και ντόπια…
Τα περισσότερα από τα εισαγόμενα οπωρολαχανικά που διαθέτουν τα μανάβικα είναι ακριβότερα αλλά και καλύτερα από τα δικά μας, υποστηρίζουν οι επαγγελματίες με είδη μαναβικής. Προϊόντα με σταθερή ποιότητα, πολύ καλή εμφάνιση και πολύ καλή συσκευασία. Σε αντίθεση με τα δικά μας, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι για κλάματα…
Α.Τ.

Οι φορολογικές δηλώσεις
Αμέσως μετά το Πάσχα αρχίζει ο αγώνας δρόμου για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών και την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Πολλοί ωστόσο έχουν αρχίσει να ανησυχούν καθώς μολονότι μπήκε ο Απρίλης δεν έχουν παραλάβει ακόμη τις φορολογικές τους δηλώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών.
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου