ΤΟΠΙΚΑ

Νέα απόπειρα απάτης στο Βόλο από τη σπείρα με τα τροχαία

νέα-απόπειρα-απάτης-στο-βόλο-από-τη-σπε-526348

Νέα απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στο Βόλο, σημειώθηκε χθες το απόγευμα. Οι αδίστακτοι δράστες με τα τροχαία τηλεφώνησαν προσποιούμενοι τους αστυνομικούς σε ηλικιωμένη και ισχυριζόμενοι ότι η κόρη της προκάλεσε τροχαίο με θύμα ένα παιδάκι από την Αλβανία της ζήτησαν 35.000 ευρώ για να μην τη βάλουν στη φυλακή.

Οι δράστες μάλιστα ανέφεραν στην τρομοκρατημένη γυναίκα ότι έξω από την αστυνομία είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 άτομα αλβανικής υπηκοότητας και ότι απειλούσαν να σκοτώσουν την κόρη της.

Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής δε, γυναίκα που προσποιούνταν την κόρη της ηλικιωμένης φώναζε: «μαμά έχω σπάσει τα δόντια μου και φοβάμαι. Δεν θέλω να πάω φυλακή. Θα με σκοτώσουν».

Η ηλικιωμένη έπαθε σοκ, στάθηκε όμως τυχερή. Συγγενής της που πληροφορήθηκε τα καθέκαστα έσπευσε αμέσως στο σπίτι της ηλικιωμένης. Τηλεφώνησε στην κόρη της, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σπίτι της και δεν είχε ιδέα για τις… περιπέτειες στις οποίες την ήθελαν να έχει μπλέξει οι επίδοξοι απατεώνες.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο ψύχραιμος Βολιώτης, απηύθυνε έκκληση σε όλους να ενημερώσουν τους ηλικιωμένους του περιβάλλοντός τους για τη σπείρα των απατεώνων με τα τροχαία. «Η αστυνομία δεν θα ζητήσει ποτέ λεφτά. Ενημερώστε και κοινοποιήστε να το δούνε όλοι», συμβουλεύει μέσω της προσωπικής του σελίδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου