ΤΟΠΙΚΑ

Ατύχημα ο θάνατος του 82χρονου

ατύχημα-ο-θάνατος-του-82χρονου-851206

Ως αιφνίδιο κατέγραψε το αστυνομικό δελτίο το θάνατο του 82χρονου τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου στα Χάνια Πηλίου. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, υποστηρίζουν μέλη της παρέας του ηλικιωμένου, μπροστά στα σοκαρισμένα μάτια των οποίων ο φίλος τους έχασε από ατύχημα τη ζωή του, πέφτοντας από ύψος δύο μέτρων.

Την έκπληξη της τετραμελούς παρέας, η οποία θρηνώντας τον 82χρονο διαπίστωσε ότι διαφορετικά σε σχέση με την πραγματικότητα παρουσιάστηκαν τα αίτια θανάτου του αγαπημένου τους προσώπου, μεταφέρει με επιστολή του στον «Τ» ο γιος του 82χρονου Μιχ. Ανετόπουλος.

Σύμφωνα με την αστυνομία επρόκειτο για αιφνίδιο θάνατο. Το αστυνομικό δελτίο περιέγραφε ότι ο 82χρονος, ενώ έκανε βόλτα στην αυλή του ξενοδοχείου όπου διέμενε, αισθάνθηκε έντονη δυσφορία, επιχείρησε να κρατηθεί από τοιχίο, αλλά ζαλίστηκε και έπεσε από δύο μέτρα ύψος.

Το μόνο κοινό με την πραγματικότητα, σύμφωνα με όσα περιγράφει ο γιος του, φαίνεται ότι είναι το τοιχίο. Αυτό το τοιχίο, περπατώντας βράδυ σε πλαϊνό παράδρομο του ξενοδοχείου, χωρίς προστατευτικά μέτρα, του κόστισε τη ζωή.

Ο 82χρονος Σπύρος Ανετόπουλος βρισκόταν με παρέα Βολιωτών παλαιών προσκόπων στα Χάνια για την ετήσια διήμερη συγκέντρωσή τους. Ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου επιστρέφαν στο ξενοδοχείο, όπου θα κατέλυαν. Σύμφωνα με τους φίλους του που ήταν μαζί του ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και απολύτως νηφάλιος.

Το ατύχημα, σύμφωνα με το γιο του, συνέβη όταν η παρέα των παλαιών προσκόπων βρήκε την πόρτα του ξενοδοχείου κλειδωμένη και αναγκάστηκε να περπατήσει από τον πλαϊνό παράδρομο για να μπουν από την πίσω πόρτα.

Η «βουτιά» από ύψος δύο μέτρων και ο θανάσιμος τραυματισμός του στο κεφάλι ήταν αποτέλεσμα του παραπατήματος στον κατηφορικό παράδρομο, όταν σκόνταψε μέσα στο σκοτάδι σε τοιχάκι ύψους 20 εκατοστών.

Ελλείψει προστατευτικών μέτρων, όπως κάγκελα ή φράκτης, δεν μπόρεσε να κρατηθεί από πουθενά.

«Πρόκειται για παγίδα θανάτου όχι μόνο για 82χρονους αλλά και για νέους ή και παιδιά. Αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα, θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα στο μέλλον», αναφέρει ο κ. Ανετόπουλος, ο οποίος χθες επισκέφθηκε το ξενοδοχείο στα Χάνια, αλλά το βρήκε κλειστό.
(Επιστολή για το ατύχημα από τον γιο του θύματος Μιχάλη Ανετόπουλο στη Σελ. 18)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου