ΤΟΠΙΚΑ

Νέα τουριστικά καταλύματα στη Μαγνησία

νέα-τουριστικά-καταλύματα-στη-μαγνησ-529238

Σταθερό παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για μικρά καταλύματα στη Μαγνησία, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Μαγνησίας, πρόκειται να λειτουργήσουν πέντε νέες επιχειρήσεις στη Σκιάθο. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι υποβάλλονται νέα αιτήματα για απόκτηση σήματος λειτουργίας, σε περιόδους ύφεσης και ανακατατάξεων, με επίκεντρο τον τουρισμό που, όπως όλα δείχνουν, θα έχει φέτος θετικό πρόσημο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται σε μικρά καταλύματα δυναμικότητας 20 έως 30 κλινών, ενοικιαζόμενα δωμάτια κατά βάση, τα οποία έχουν ήδη υποβάλει αίτημα για απόκτηση σήματος λειτουργίας, στη διάρκεια του διμήνου Φεβρουάριος – Μάρτιος, στην ΠΥΤ Θεσσαλίας που εδρεύει στο Βόλο.

Παράλληλα διατηρείται το ενδιαφέρον για τις επιπλωμένες κατοικίες, προκειμένου να εξασφαλισθεί ένα επιπλέον έσοδο σε δύσκολες εποχές για τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, που υπό άλλες συνθήκες εκτιμάται ότι θα παρέμεναν αναξιοποίητες.

Τα νησιά των Βορείων Σποράδων και οι τουριστικές περιοχές γενικότερα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λόγω της αύξησης που παρατηρείται στο πεδίο του τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η φετινή τουριστική σεζόν αναμένεται να εξελιχθεί με θετικό πρόσημο.

Συνεπεία των προαναφερθέντων, παρατηρείται κινητικότητα στα γραφεία της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, λόγω των αιτημάτων που υποβάλλονται για ανανέωση σήματος λειτουργίας σε καταλύματα, τουριστικά γραφεία και άλλες συναφείς επιχειρήσεις, ενόψει της νέας σεζόν.

Ενθαρρυντικό χαρακτηρίζεται, παράλληλα, από στελέχη της ΠΥΤ Θεσσαλίας, το γεγονός ότι στην περίοδο της κρίσης δημιουργούνται νέες μονάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε η λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας νέων στην Καλαμπάκα. Ανάλογο ενδιαφέρον είχε εκδηλωθεί εξάλλου και στη Μαγνησία, αλλά δεν τελεσφόρησε μέχρι στιγμής.

Κυρίαρχη τάση αποτελεί για τον τουρισμό η δημιουργία μικρών καταλυμάτων, ενώ το ενδιαφέρον για μεγάλες τουριστικές μονάδες παραμένει παγωμένο, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική περίοδο, διότι πολλοί είναι επιφυλακτικοί, καθώς δεν γνωρίζουν πως θα εξελιχθεί το μέλλον, παρά το γεγονός ότι τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι ευοίωνα. Το επενδυτικό ενδιαφέρον για μικρά καταλύματα αναμένεται να συνεχιστεί, ενώ όπως εκτιμούν οι γνώστες του πεδίου του τουρισμού, τα νέα αιτήματα, τουλάχιστον για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, αναμένεται να διατηρηθούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου