ΤΟΠΙΚΑ

Προσπάθειες ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο Βόλο

προσπάθειες-ανάπτυξης-της-κρουαζιέρ-530365

Στις προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού εντάσσεται η ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας σε λιμάνια, όπως του Βόλου και του Ρεθύμνου, με τη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας «Seatrade Cruise Global» που πραγματοποιείται στο Μαϊάμι, να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου στο Φορτ Λοντερντέιλ των ΗΠΑ, λίγο έξω από το Μαϊάμι, αποτελεί τη μεγαλύτερη στο είδος της και ταυτόχρονα είναι σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της παγκόσμιας αγοράς. Η Ελλάδα συμμετέχει και φέτος με περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), μετά την πολύ καλή περσινή παρουσία, όπου οι συμφωνίες που κλείσθηκαν οδήγησαν την ελληνική κρουαζιέρα σε επίπεδα ρεκόρ το 2016, τόσο από πλευράς εσόδων, όσο και επισκεπτών.

Της ελληνικής αποστολής ηγείται η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με στόχο μέσω διαπραγματεύσεων με μεγάλους διεθνής ομίλους κρουαζιέρας να ενισχυθούν τα υπάρχοντα δρομολόγια και να αναπτυχθούν νέα σε δημοφιλείς αλλά και ανερχόμενους ελληνικούς προορισμούς και λιμάνια όπως το Ρέθυμνο και ο Βόλος.

Σημείο κλειδί στην ελληνική ατζέντα αποτελεί η προώθηση του Πειραιά ως home port για τα κρουαζιερόπλοια, με παράλληλο άνοιγμα στην αγορά της Ασίας και ειδικά της Κίνας. Στο Υπουργείο Τουρισμού θεωρούν ότι τόσο οι νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις της Αθήνας με Σεούλ, Πεκίνο και Σιγκαπούρη, όσο και η άψογη συνεργασία της ηγεσίας του υπουργείου με κολοσσούς στον χώρο των αεραμεταφορών όπως η Emirates, δημιουργούν άριστες προϋποθέσεις για την μετατροπή του Λιμανιού του Πειραιά σε βασικό κέντρο της κρουαζιέρας στην Μεσόγειο, κάτι που θα εξασφαλίσει τη μακροβιότητα του κλάδου στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω δεδομένα, επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται τοπικά στο πεδίο της κρουαζιέρας, υπογραμμίζουν ότι θα είναι ευχής έργο να επέλθει ανάπτυξη στον συγκεκριμένο τομέα, η οποία θα λειτουργήσει προς όφελος της περιοχής μας και όλων των επαγγελματιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου