ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη για λίγα λίτρα καυσίμων

μάχη-για-λίγα-λίτρα-καυσίμων-498019

Bενζίνη τέλος… Τη συγκεκριμένη ανακοίνωση αντικρίζουν οι περισσότεροι οδηγοί στα πρατήρια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου – Νέας Ιωνίας. Ο πανικός που προκλήθηκε εξαιτίας της απεργίας των φορτηγών… οδήγησε εκατοντάδες Βολιώτες οδηγούς ακόμη και με μπιτόνια στο χέρι στα πρατήρια για να εξασφαλίσουν βενζίνη.

Χθες το βράδυ δεν υπήρχε αμόλυβδη ούτε για δείγμα, παρά μόνο σε τρία πρατήρια σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα, τα οποία εκτιμάται επίσης ότι από σήμερα το πρωί θα είναι off.
Οι ουρές που σχηματίζονταν στην οδό Λαρίσης, στην οδό Αθηνών, στη Λαμπράκη αλλά και στα συνοικιακά πρατήρια από προχθές το απόγευμα, αλλά κυρίως χθες μέχρι το μεσημέρι, παρέπεμπαν σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Οι οδηγοί πανικοβλημένοι, εκτιμώντας ότι θα μείνουν χωρίς καύσιμα, έσπευσαν κατά δεκάδες να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ.
Σε αρκετά πρατήρια μάλιστα ανεστάλησαν ρεπό υπαλλήλων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους οδηγούς, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα ακινητοποιημένα Ι.Χ στην ουρά προκάλεσαν τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο και έντονες διαμαρτυρίες από άλλους διερχόμενους οδηγούς που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν εύκολα τον προορισμό τους.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα εκδρομέων που χθες το πρωί επέστρεφαν από Μηλίνα και Πλατανιά και μπλοκαρίστηκαν για περισσότερη από μισή ώρα στην Αργαλαστή, όπου πολλά Ι.Χ είχαν ουσιαστικά ακινητοποιηθεί στην ουρά, περιμένοντας να γεμίσουν ρεζερβουάρ στο πρατήριο της περιοχής.
Στέρεψαν οι αντλίες
Από νωρίς χθες το πρωί τα περισσότερα πρατήρια είχαν τοποθετήσει την ένδειξη «Βενζίνη τέλος». Μόνο για όσους εφοδιάζονται με πετρέλαιο υπήρχε ακόμη απόθεμα. Σε Βόλο και Νέα Ιωνία το απόγευμα τρία πρατήρια ήταν αυτά που είχαν ακόμη μερικές ποσότητες για να εξυπηρετήσουν τους ανυπόμονους οδηγούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ουρές στην οδό Λαρίσης και στην οδό Αθηνών ξεπερνούσαν ακόμη και το χιλιόμετρο, με την τιμητική να έχουν πρατήρια που η τιμή της αμόλυβδης συγκρατείται σε πιο μειωμένα επίπεδα από το σύνολο των πρατηρίων.
Η ίδια περίπου εικόνα και στη Λεωφόρο Ειρήνης στη Νέα Ιωνία αλλά και στην οδό Αναπαύσεως. Υπομονετικά περίμεναν οι οδηγοί που αναγκάστηκαν να περιμένουν μέχρι και 40 λεπτά για να εξυπηρετηθούν. Προτίμησαν ωστόσο αυτή την ταλαιπωρία από το να μείνουν… από καύσιμα στη διαδρομή. Δεν έλειψαν βέβαια και ορισμένοι που φρόντισαν να γεμίσουν ακόμη και μπιτόνια για το «φόβο των Ιουδαίων», όπως έλεγαν.
Ο πρόεδρος των πρατηριούχων Μαγνησίας Άγγελος Τσαβές επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι από σήμερα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα δεν υπάρχει ούτε σταγόνα βενζίνης. Χθες δεν έγινε κανένας ανεφοδιασμός από τα διυλιστήρια που είναι αποκλεισμένα από φορτηγά, ενώ ανεφοδιασμός δεν έγινε ούτε από τις αποθήκες της Αγριάς.
Οι πρατηριούχοι βρίσκονται σε στάση αναμονής, αφού παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργίες και οι ίδιοι οι πρατηριούχοι. Ζητούν να μην καταργηθεί ο κανονισμός ο οποίος -σύμφωνα με σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση- αναφέρει ότι η απόσταση μεταξύ των πρατηρίων πρέπει να είναι στα 200 μέτρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου