ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για Καραμπατζάκη

πράσινο-φως-για-καραμπατζάκη-531529

Πράσινο φως στη μονοδρόμηση της Καραμπατζάκη, προκειμένου να αποτελέσει κυκλοφοριακό ζεύγος με τη Ζάχου, στην οποία θα δημιουργηθεί και ποδηλατόδρομος, άναψαν τα τοπικά συμβούλια Βόλου και Ν. Ιωνίας. Η απόφαση ήταν ομόφωνη για το τοπικό συμβούλιο της Ν. Ιωνίας και κατά πλειοψηφία για το τοπικό συμβούλιο Βόλου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, ο οποίος συμμετείχε και στις δύο συνεδριάσεις και αναφέρθηκε εκτενώς στο σχεδιασμό, ήδη ετοιμάζεται κυκλοφοριακή μελέτη και στη συνέχεια το θέμα θα περάσει από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας – όπως εκφράστηκε μέσα από τα τοπικά συμβούλια, και των φορέων – όπως εκφράστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας, όπου συζητήθηκε σε πρώτη φάση το θέμα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της τοπικής ενότητας, Σοφία Μαχαίρα, «η Ν. Ιωνία έδωσε τρανταχτό παράδειγμα ότι λειτουργεί πάνω και έξω από τα όποια κομματικά συμφέροντα». Αναφερόμενη στην ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου για τη μονοδρόμηση της Καραμπατζάκη, σημείωσε ότι «κυριάρχησε το συμφέρον της πόλης».

Σημειώνεται ότι τη θετική του ψήφο στην κυκλοφοριακή ρύθμιση έδωσε το σύνολο των παρόντων, και συγκεκριμένα από την πλευρά της πλειοψηφίας οι κ.κ. Σοφία Μαχαίρα, Ελένη Χατζηγεωργίου, Αθανασία Αλεξίου, Αργύρης Καλαντζής, Μηλίτσα Μιχαλοπούλου, Στέλιος Αλεξίου και Δημήτρης Μπαρμπαγεωργόπουλος, Χρήστος Πλαϊνός (από τους Δρόμους Συνεργασίας) και Ιορδάνης Πολατίδης (από την Επιλογή Ευθύνης). Απόντες ήταν ο εκπρόσωπος της ΛΑΣ, Δημ. Λούμας και των Δρόμων Συνεργασίας Σταυρούλα Αγγελούση.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βόλου, Ιωάννα Ζωμένου, υποστήριξε ότι μέσα από τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που προγραμματίζονται θα δοθεί λύση σε ένα χρονίζον

Υπέρ της μονοδρόμησης της Καραμπατζάκη ψήφισαν οι τοπικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Ιωάννα Ζωμένου, Λάμπρος Μακρής, Στέλιος Χατζηστυλιανός, Παντελής Παπαεμμανουηλίδης, Γιάννης Σεφαλίδης, Νικόλαος Στεφάνου, Ελένη Τρύπα, ο ανεξάρτητος Σπυρ. Στύλλας, η τοπική σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας Ευγενία – Ελένη Πατσιαντά και ο τοπικός σύμβουλος της Επιλογής Ευθύνης Ευάγγελος Κεχαγιάς.

Κατά της μονοδρόμησης ψήφισαν η τοπική σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας Μαριάνθη Κυπρίδου και η τοπική σύμβουλος της ΛΑΣ Δέσποινα Ευαγγελινού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου