ΤΟΠΙΚΑ

Επίτιμος πρόεδρος της Ενωσης Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ο Θανάσης Καραγιάννης

επίτιμος-πρόεδρος-της-ενωσης-εκπαιδε-531693

Σε σώμα συγκροτήθηκε η νέα οκταμελής Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – τοπικό παράρτημα Μαγνησίας, μετά την εκλογική διαδικασία της ολομέλειας, που ολοκληρώθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς – Άλλης Μεριάς.

Η νέα σύνθεση της διοικούσας επιτροπής, η θητεία της οποίας είναι διετής, έχει ως εξής: πρόεδρος εκλέχθηκε η Αντωνίου Όλγα, Α΄αντιπρόεδρος η Αργυρίου Αφροδίτη, Β΄ αντιπρόεδρος ο Γαϊτανάς Κωνσταντίνος, γραμματέας η Τσαμπούρη Αλεξάνδρα, ταμίας ο Σιάφης Πέτρος, και μέλη η Μακέλη Γραμματή, η Καρελλά Αθανασία και ο Καραδήμας Κωνσταντίνος.

Μετά από πρόταση της νέας προέδρου και του Β΄ αντιπροέδρου, ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος ο απερχόμενος πρόεδρος Καραγιάννης Αθανάσιος για την πολυετή προσφορά του.

Σε ανακοίνωσή της, η νέα Διοικούσα Επιτροπή της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε Μαγνησίας αναφέρει ότι «θα συνεχίσει τις δράσεις της με πρώτους πάντα τους μαθητές – μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και τις περιβαλλοντικές τους ομάδες, την εκπαιδευτική κοινότητα και κάθε ευαισθητοποιημένο περιβαλλοντικά πολίτη, με σκοπό ένα καλύτερο αύριο για όλους».

Το τοπικό παράρτημα της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. ιδρύθηκε το 1999, σε μια σύσσωμη προσπάθεια των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας να ιδρυθεί ένας σύλλογος με σκοπό την ενίσχυση και προώθηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε μαθητές και πολίτες. Από τότε παραμένει ενεργό μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων, σεμιναρίων, διαλέξεων, συνεδρίων, συγγραφή επιμορφωτικών φυλλαδίων και άρθρων στον τύπο, καθώς και με ανακοινώσεις σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει συνεργασίες με οργανισμούς, ερευνητικά και επιστημονικά κέντρα σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο και άλλες καινοτόμες δράσεις.

Στόχος της παραμένει ο επιστημονικός προβληματισμός, η μελέτη, η προώθηση της έρευνας για συγκεκριμένα περιβαλλοντικά προβλήματα στον ελλαδικό χώρο και η δημιουργία συνείδησης και διαμόρφωση ανάλογης συμπεριφοράς για την προστασία και τη διαχείριση του περιβάλλοντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου