ΤΟΠΙΚΑ

Ο …κτηνοβάτης σε περιφερειακή συνοικία του Βόλου, δεν είχε καν ζώα!

ο-κτηνοβάτης-σε-περιφερειακή-συνοικ-533273

Στο αρχείο της Εισαγγελίας Βόλου τέθηκε ο φάκελος της υπόθεσης – καταγγελίας σε βάρος Βολιώτη για κτηνοβασία σε κατσίκα σε περιφερειακή συνοικία της πόλης.

Ο καταγγελλόμενος ως δήθεν διεστραμμένος πολίτης αποδείχτηκε ότι όχι μόνο σε πράξεις που προκαλούν εμετό δεν είχε προβεί, αλλά στο χρόνο της αναφοράς δεν είχε καν ζώα! Η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας τα είχε απομακρύνει από το οικόπεδό του, καθώς βρίσκονταν εντός κατοικημένης περιοχής.

Η Εισαγγελία Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνώντας την υπόθεση, η οποία σημειωτέον έφτασε και μέχρι τον Άρειο Πάγο, όπου επίσης είχε γίνει αναφορά, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επόκρειτο για ψευδή καταγγελία.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που είχε διαταχθεί, διαπιστώθηκε, ότι η αναφορά είχε αναληθές περιεχόνο, το οποίο δυσφήμισε και έβλαψε ανεπανόρθωτα την τιμή και την υπόληψη του ανθρώπου.

Ο υπεύθυνος για τη διασπορά της συκοφαντίας, ο οποίος «έτρεξε» δικαστικές και αστυνομικές αρχές, είχε φροντίσει να μην υπάρχει καν το αποτύπωμά του στην ανώνυμη αναφορά που είχε κάνει.

Διένειμε την καταγγελία φορώντας γάντια (!) προκειμένου να μη γίνει γνωστή ποτέ η ταυτότητά του. Κάποτε θα διαπιστωνόταν το ψέμα. Σε βάρος του δεν έπρεπε να υπάρχει κανένα ενοποιητικό στοιχείο για το διασυρμό.

Ο δράστης προέβη σε αυτήν την πράξη με άγνωστο σκοπό ίσως επειδή μπορεί να ενοχλούταν από τα ζώα που είχε στο παρελθόν στο οικόπεδό του ο πολίτης. Δε δίστασε λοιπόν να συντάξει αναφορά με ψεύτικα γεγονότα παρουσιάζοντας αναληθώς Βολιώτη ως κτηνοβάτη σε κατσίκα.

Η αναφορά είχε κοινοποιηθεί και στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία διενήργησε προκαρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι καταγγελλόμενες πράξεις ήταν πραγματικά γεγονότα ή όχι και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ωστόσο, η πορεία της έρευνας έδειξε ότι κανένα βάσιμο στοιχείο δεν υπάρχει ώστε και η καταγγελία να επαληθεύτει.

Ο ίδιος ο καταγγέλλων ήταν ανώνυμος και είχε μεριμνήσει, ώστε από κανένα στοιχείο ούτε από το αποτύπωμά του στην αναφορά να προκύπτει η ταυτότητά του.

Ιδιαίτερα το τελευταίο γεγονός ήταν αυτό που οδήγησε την Εισαγγελία Βόλου στο συμπέρασμα ότι τελικά επρόκειτο για μεθοδευμένη ενέργεια. Εξάλλου, στο οικόπεδο του καταγγελλόμενου πολίτη στο χρόνο της αναφερόμενης πράξης δεν υπήρχαν καν ζώα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου