ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας από τους συνταξιούχους

κραυγή-αγωνίας-από-τους-συνταξιούχου-535433

Νέες επώδυνες περικοπές, που θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο ζωής των συνταξιούχων, προβλέπουν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις είναι σε θέση μάχης, και την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των συλλόγων συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Τσιμεντεργατών και ΤΑΕ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Με στόχο να υπάρξει δυναμική συμμετοχή και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας να είναι μαζική, οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων επιχείρησαν να «μιλήσουν» στους συναδέλφους τους χρησιμοποιώντας επιχειρήματα όπως ότι «ο καναπές δεν αποδίδει» υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν μαζικά τόσο για τις μειώσεις που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα στις συντάξεις όσο και τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και λόγω της υποβάθμισης των δομών υγείας.

Εκ μέρους των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ο κ. Θανάσης Κοντονίνας κατήγγειλε την κυβέρνηση για εμπαιγμό και φορομπηχτική πολιτική που θίγει όλες τις κοινωνικές ομάδες, και ιδιαίτερα -όπως είπε- τους συνταξιούχους, και ζήτησε από τους συναδέλφους του να «μη σιωπούν και να μην αποδέχονται μοιρολατρικά τα όσα συμβαίνουν αλλά να αντιδράσουν δυναμικά». Για πλήρη υποβάθμιση των δομών υγείας μίλησε από την πλευρά του ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας Γ. Ρούσσας που προανήγγειλε παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Βόλου ενώ εκ μέρους των συνταξιούχων στις τσιμεντοβιομηχανίες, ο κ. Θανάσης Μούτος τόνισε πως οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις είχαν σκοπό την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, και για τον λόγο αυτό σπατάλησαν τα αποθεματικά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου