ΤΟΠΙΚΑ

Τιμούν πρόσωπα του Βόλου

τιμούν-πρόσωπα-του-βόλου-535499

Απόδοση τιμής σε πρόσωπα της πόλης που στηρίζουν την πορεία της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού αποτελεί η εκδήλωση που διοργανώνεται αύριο Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στο Ενυδρείο και είναι αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας.

Συγκεκριμένα θα τιμηθούν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γιούλη Μποντού-Τοκαλή, η δημοσιογράφος Βάσω Κυριαζή, αρχισυντάκτρια της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και ο Μανώλης Ανδριώτης, αντισυνταγματάρχης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Όπως αναφέρουν οι διοργανώτριες της εκδήλωσης: «Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της ήταν δίπλα μας. Μας συμβούλεψε, μας στήριξε, μας εμπιστεύθηκε και σε αναγνώριση όλων αυτών είναι απόφαση της λέσχης να την τιμήσει στη συγκεκριμένη εκδήλωση».

Η Βάσω Κυριαζή, Δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ: «Είναι η δημοσιογράφος που χρόνια τώρα μάχεται για τη σωστή ενημέρωση και την όσο δυνατόν αντικειμενικότερη δημοσιογραφία. Στο πρόσωπό της τιμούμε τις γυναίκες δημοσιογράφους που καθημερινά αγωνίζονται σε ένα επάγγελμα σκληρό, ανδροκρατούμενο για χρόνια, σε ένα επάγγελμα που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, πολλές φορές και κινδύνους. Η ίδια όπως φαίνεται τα προσπερνά επιτυχώς» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται «η απόφαση να τιμήσουμε σαν Λέσχη τον αντισυνταγματάρχη της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών ήταν από καιρό, δεν το κάναμε γνωρίζοντας τον ίδιο και το χαμηλό προφίλ του. Όμως στο πρόσωπό του τιμούμε τον άνθρωπο που μας στήριξε σε μια δύσκολη συγκυρία για τη Λέσχη ουσιαστικά και αποτελεσματικά. Επίσης γνωρίζοντας τον διακρίναμε έναν άνθρωπο που σέβεται και στηρίζει τη Γυναίκα, νιώθοντας εκτίμηση και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό του τον τιμούμε στην εκδήλωσή μας».

Στη φετινή εκδήλωση θα τιμηθούν πρόσωπα από το παρελθόν και το παρόν της λέσχης που στήριξαν την μέχρι τώρα πορεία της, όπως η αείμνηστη για δεκαετίες πρόεδρος της λέσχης, Στέλλα Μίχου, η οποία δεν στήριξε απλά τη λέσχη, την αγάπησε και έδωσε τον εαυτό της για να κρατηθεί όρθια.

Στην εκδήλωση θα παραστούν παλιά και νέα μέλη της λέσχης, ενώ θα προηγηθεί στις 6:30μ.μ. μίνι Γενική Συνέλευση των μελών της λέσχης. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο καθηγητής της λέσχης Χρήστος Σταμούλης. Τα παιδιά της ενισχυτικής διδασκαλίας με την καθοδήγηση της φιλολόγου Μαρίνας Διαμαντή θα απαγγείλουν δυο ποιήματα για τη γυναίκα. Θα τραγουδήσουν οι Αλεξάνδρα Σεφαλίδη και Κωνσταντίνος Σταμούλης, καθώς επίσης το μέλος της λέσχης, Ρούλα Σαραβάκου, που θα αφιερώσει τραγούδια για τη γυναίκα. Θα εμφανιστούν επίσης τα χορευτικά τμήματα με νησιώτικους χορούς και το χορευτικό του Συλλόγου για τη Διάδοση της Ελληνικής Παράδοσης Κάτω Λεχωνίων, με σαρακατσάνικους χορούς. Η τιμή κάρτας είναι 10 ευρώ με κρασί και ατομικό πιάτο (αρτύσιμα και νηστίσιμα).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου