ΤΟΠΙΚΑ

Ξεχασμένο το πλοίο φάντασμα!

ξεχασμένο-το-πλοίο-φάντασμα-496860

Ήταν στις 14 Ιανουαρίου που η σφοδρή θαλασσοταραχή ανάγκασε ένα πλοίο αγνώστων στοιχείων να προσαράξει στην παραλία Ποτόκι Συκής και να εγκαταλειφθεί από τους επιβάτες του. Σήμερα, επτά μήνες μετά το «πλοίο φάντασμα» παραμένει ξεβρασμένο στην ακτή…

Το πλοίο εντοπίστηκε τον Ιανουάριο από ψαρά στην περιοχή που ειδοποίησε τη Λιμενική Αρχή. Οι έντονες καιρικές συνθήκες είχαν αναγκάσει πλήρωμα και επιβάτες- λαθρομετανάστες σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις, να οδηγηθούν σε αναγκαστική προσάραξη στην παραλία Ποτόκι.

Ωστόσο όταν εντοπίστηκε το πλοίο φάντασμα ήταν αργά. Οι επιβαίνοντες σε αυτό, το είχαν εγκαταλείψει, φοβούμενοι ότι θα βυθιστεί από την φουσκοθαλασσιά…

Το σκάφος περίπου 12 μέτρων τότε είχε σχεδόν κατεστραμμένη την υπερκατασκευή του. Σήμερα στην παραλία που έχει ξεβραστεί παραμένει το κουφάρι του ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του έχει καταστραφεί δημιουργώντας παλιοσίδερα.

Ωστόσο εδώ και επτά μήνες παραμένει αμετακίνητο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκέφτηκαν την συγκεκριμένη παραλία και διαμαρτυρήθηκαν με το αιτιολογικό ότι τα μικρά παιδιά πάνε στο σημείο για να παίξουν και είναι επίφοβο να χτυπήσουν και να κοπούν από τα σκουριασμένα σίδερα.

Ερωτηθείς ο δήμαρχος Αφετών Θόδωρος Κουτσοφλίνης για ποιο λόγο δεν απομακρύνεται επισήμανε πως «αυτό είναι κάτι που θα γίνει από το Λιμεναρχείο και μας έχουν πει ότι θα το κάνουν. Καταλαβαίνω πως δυσαρεστούνται μερικοί που το βλέπουν ή φοβούνται για τα παιδάκια που παίζουν αλλά το Λιμεναρχείο είναι αρμόδιο για την μετακίνηση του».

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε πως «άλλωστε και να θέλουμε να το μετακινήσουμε δεν έχουμε την δυνατότητα γιατί δε διαθέτουμε τα απαραίτητα μέσα. Αυτό θέλει συγκεκριμένα μηχανήματα για να μετακινηθεί και ο δήμος δεν τα διαθέτει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου