ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη της 41χρονης που έβαλε φωτιά σε κάδο για να ζεσταθεί

καταδίκη-της-41χρονης-που-έβαλε-φωτιά-σε-541258

Εκανε κρύο και δεν είχε κάποιο τρόπο για να ζεσταθεί, ούτε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, ούτε και ξύλα. Το κρεβάτι της εξάλλου είναι ένα χαρτόκουτο έξω στο δρόμο. Πήρε λοιπόν τα σπίρτα που είχε στην κατοχή της και κατέφυγε στην τελευταία λύση που είχε, ή τουλάχιστον σ’ αυτή που η απελπισία από το κρύο τής επέτρεψε να σκεφτεί. Έβαλε φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων…

Αστεγή ήταν η δράστης που έβαλε φωτιά χθες σε κάδο απορριμμάτων στην Ιωλκού με Αλεξάνδρας, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και Αστυνομία. Η γυναίκα όπως αποδείχτηκε δεν είχε που να κοιμηθεί για ακόμη ένα βράδυ, ενώ τα ξημερώματα έκανε τσουχτερό κρυό και δεν μπορούσε άλλο να το αντέξει.

Στις 4.15 τα ξημερώματα, πυροσβεστικά οχήματα έσβησαν τη φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, ενώ αστυνομικοί συλλάμβαναν μία γυναίκα. Η άστεγη δεν είχε απομακρυνθεί από τον φλεγόμενο κάδο. Οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν σε κοντινή απόσταση από τη φωτιά, χωρίς εκείνη να προβάλει καμία αντίσταση.

Η γυναίκα, 41 χρονών, υπήκοος Ουζμπεκιστάν, όπως εξήγησε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, στο οποίο οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών, το βράδυ μένει σε χαρτόκουτο, όμως δεν μπορεί να κοιμηθεί για περισσότερες από τέσσερις – πέντε ώρες.

«Εδώ αυτή τη στιγμή κάνει ζέστη. Το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι. Όμως εγώ δεν μπορώ το βράδυ να κοιμηθώ περισσότερες από τέσσερις ώρες» έλεγε και επανελάμβανε στην έδρα, η οποία ζητούσε εξηγήσεις.

Η συλληφθείσα καθόταν στο εδώλιο κατηγορούμενη για φθορά ξένου αντικειμένου, που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος. Εναντίον της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Βόλου.

Διερχόμενος πολίτης είχε δει την κατηγορούμενη να βάζει φωτιά και ειδοποίησε Πυροσβεστική και Αστυνομία. «Αναψα τη φωτιά με τα σπίρτα» είπε δεχόμενη την πράξη της στο δικαστήριο. «Είναι χειμώνας ακόμη και κάνει κρύο» είπε, και δήλωσε στη συνέχεια μετανοιωμένη για την πράξη της. «Συγνώμη. Δεν θα το ξανακάνω» ήταν χαρακτηριστικά τα τελευταία λόγια της.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την άστεγη. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε τη γυναίκα σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε παράλληλα από τους αστυνομικούς να ενημερώσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες μήπως η γυναίκα χρειάζεται νοσηλεία, και όπως έγινε γνωστό εναντίον της εκκρεμεί διαδικασία απέλασης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου