ΤΟΠΙΚΑ

Γραμμικά παρτέρια στη Νέα Ιωνία

γραμμικά-παρτέρια-στη-νέα-ιωνία-541757

Παρτέρια με δεντράκια και λουλούδια αποκτά η Λεωφόρος Ειρήνης. Τα πεζοδρόμια κατά μήκος του -γνωστού και ως «Φαρδύ»- κεντρικού δρόμου της Ν. Ιωνίας, λουλουδιάζουν στα πρότυπα της Δημητριάδος και της Ιάσονος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στόχος η αποτροπή της παράνομης στάθμευσης κατά μήκος της οδού, στην οποία ιδίως τις ώρες αιχμής επικρατεί κυκλοφοριακό αλαλούμ. Τα έργα για τη δημιουργία των γραμμικών παρτεριών αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα και πέρα από την αισθητική αναβάθμιση του κεντρικότερου δρόμου της δημοτικής ενότητας, αναμένεται να περιοριστεί και το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η δημιουργία γραμμικών παρτεριών είναι ένα από τα έργα προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, που ξεκινούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως προέκυψε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, μεταξύ αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων για τον προγραμματισμό των ενεργειών της επόμενης περιόδου.

Εκτός από τα γραμμικά παρτέρια που θα δημιουργηθούν στη Ν. Ιωνία, θα γίνει συντήρηση των υπαρχόντων σε Ιάσονος και Δημητριάδος, ενώ παράλληλα αναβαθμίζονται αισθητικά με νέες φυτεύσεις, οι νησίδες στη Γρηγορίου Λαμπράκη και στις εισόδους της πόλης, στην Αθηνών και τη Λαρίσης.

Διαδρομή ΑμεΑ

Στην ίδια σύσκεψη αναφέρθηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα στελέχη της δημοτικής αρχής θα έχουν την τελική σύσκεψη με το Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», προκειμένου να οριστικοποιηθεί η χάραξη της διαδρομής για ΑμεΑ στο κέντρο του Βόλου. Πρόκειται για μία διαδρομή που θα καθιστά το κέντρο της πόλης απόλυτα προσβάσιμο από άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η διαδρομή να ξεκινά από την πλατεία Ελευθερίας, να κατεβαίνει στην Ιωλκού, να διέρχεται από Δημητριάδος, Ιάσονος και να φθάνει μέχρι την παραλία. Υπάρχει μία εναλλακτική για τη δημιουργία διαδρομής μέσω της Τοπάλη.

Δημοπρατήσεις μεγάλων έργων

Ζήτημα χρόνου, παράλληλα με τις αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στο δήμο, αποτελεί και η δημοπράτηση μεγάλων έργων, που θα δώσουν ανάσα στην πόλη και κυρίως στο κυκλοφοριακό.

Πρόκειται για τους κυκλικούς κόμβους, για τους οποίους εντός των ημερών βγαίνουν τα φύλλα δημοπράτησης, αλλά και για τη δημοπράτηση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, για το οποίο ο δήμος περιμένει πράσινο φως από το υπουργείο.

Μέσα στην επόμενη περίοδο δρομολογείται επίσης η μετατροπή του Εκθεσιακού σε Συνεδριακό, το Κλειστό Αγριάς, η κατασκευή νηπιαγωγείου στην Πλατεία Λαμπράκη στη θέση του παλιού κτηρίου του Αστυνομικού Τμήματος, καθώς και η ολοκλήρωση της μεταφοράς των Πεσσών από την Αθηνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου