ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Αγοραστού με τον Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

συνάντηση-αγοραστού-με-τον-γ-γ-του-παγκ-545083

Πρόσκληση να επισκεφθεί τη Θεσσαλία και να γνωρίσει τα αξιοθέατα αλλά και τους ανθρώπους της απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, UNWTO, κ. ΤάλεμπΡιφάι, με τον οποίο συναντήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με θέμα: «Ελλάδα προορισμός 365 ημέρες το χρόνο».

Ο κ. Κ. Αγοραστός ανέλυσε στον κ. Ριφάι τη στρατηγική της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ισόρροπη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μέσα από συνδυασμό προορισμών και δραστηριοτήτων και με στόχο να προσφέρει σε κάθε επισκέπτη εμπειρίες κι όχι μόνο αναψυχή.

«Το ειδικό βάρος του τουρισμού στην οικονομία της Θεσσαλίας αυξάνει διαρκώς», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός που έκανε ειδική αναφορά στη σύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τις προοπτικές που ανοίγονται για τα ασύγκριτης ποιότητας Θεσσαλικά τρόφιμα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έθεσε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στον τουριστικό τομέα, όπως είναι η υψηλή φορολογία που, όπως σημείωσε, «λειτουργεί ως αντικίνητρο».

Ο κ. Ριμπάι, ο οποίος μετέφερε στον κ. Κ. Αγοραστό τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ελλάδα, εξέφρασε την άποψη ότι για τη μείωση του κόστους στην τουριστική βιομηχανία πρέπει να αναζητηθούν «έξυπνες» λύσεις όπως η χρησιμοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών για τη μείωση του κόστους ενέργειας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κ. Κ. Αγοραστός είχε συναντήσεις και με την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου