ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Χρειάζεται προσοχή
Δυστυχώς οι αφορμές για συζήτηση περί ατυχημάτων στον Περιφερειακό δρόμο του Βόλου δίνονται συχνά, πολλές φορές με επώδυνο τρόπο, όπως προχθές με τον 23χρονο νεκρό οδηγό. Φίλοι αναγνώστες παρατηρούν ότι και οι πεζοί πολίτες δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην χρήση του Περιφερειακού. Άλλοι κάνουν τζόκινγκ καθημερινά και προ της 21ης Μαρτίου μέχρι και τμήματα παρελάσεως έκαναν δοκιμές στο οδόστρωμα του Περιφερειακού! Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με πολλές τεχνικές ατέλειες ακόμα. Άρα μακριά…
Χ.Μ.

Κίνηση στα νησιά
Αυξημένη είναι η κίνηση για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ωστόσο πολλοί επιχειρηματίες της περιοχής εκτιμούν ότι το φετινό πρώιμο Πάσχα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για μαζική μετακίνηση επισκεπτών. Όπως και να χει, τα νησιά των Βορείων Σποράδων είναι πάντα όμορφα και ελκυστικά. Κάθε εποχή κάτι έχουν να προσφέρουν στον επισκέπτη.
Χ.Μ.

Εισαγόμενα παντού
Διαβάζουμε στα ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου ότι οι πάγκοι των λαϊκών αγορών και τα μανάβικα έχουν κατακλυστεί από εισαγόμενα φρούτα και λαχανικά. Άλλες χρονιές, που είχε προηγηθεί βαρυχειμωνιά με συνέπεια τη μείωση ή και την ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής, οι εισαγωγές ίσως να ήταν και αναγκαίες προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές. Φέτος όμως που οι καιρικές συνθήκες πήγαν πρίμα και η παραγωγή είναι αυξημένη με τις τιμές σε εμφανώς χαμηλότερα επίπεδα από τα περσινά, γιατί τόσο μαζικές εισαγωγές; Θα μου πείτε οι χονδρέμποροι και οι κερδοσκόποι σκέπτονται την παραγωγή των Ελλήνων αγροτών ή την πορτοφόλα τους;
Χ.Μ.

Αναμονή επτά μηνών
Πόσο καιρό χρειάζεται για να κλείσει κάποιος ραντεβού, προκειμένου το παιδί του να εμβολιαστεί στο ΠΙΚΠΑ; Προχθές που μετέβη γονέας για να ρωτήσει πότε θα εμβολιαστεί το παιδί του, του έκλεισαν ραντεβού για τον ερχόμενο Οκτώβριο(!)
Δ.Χ.

Οι έλεγχοι στην αγορά
Στις λαϊκές αγορές και στα ουζερί θα εστιαστούν οι έλεγχοι των υπευθύνων της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Μαγνησίας για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή. Εκτός των άλλων οι έλεγχοι θα ενταθούν και στα πρατήρια υγρών καυσίμων κατά μήκος της νέας Εθνικής Οδού, απ΄ όπου διέρχονται χιλιάδες Ι.Χ με προορισμό την επαρχία, όπου θα περάσουν τις μέρες του Πάσχα οι κάτοικοι των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Επίσης για τις αργίες του Πάσχα θα λειτουργεί στο τηλεφωνικό κέντρο της Νομαρχίας ο αριθμός 75 227, όπου υπάλληλος της ΝΑΜ θα παραλαμβάνει τα παράπονα και τις καταγγελίες των καταναλωτών.
Α.Τ.

Εικόνα διάλυσης
Τα ίδια… Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου, χθες για τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία, με τους περισσότερους από τους δράστες να βρίσκουν… καταφύγιο στο γνωστό στέκι των ημερών. Στα ουζερί της πόλης.
Α.Τ.

Η στάθμευση στην Πολυμέρη
H σταδιακή μεταφορά των κλινικών από την παλαιά στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου αρχίζει σιγά- σιγά να αποκαλύπτει το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταγκατάστασης όλων των κλινικών. Το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης είναι ήδη οξυμένο επί της οδού Πολυμέρη, στο ύψος του Νοσοκομείου και θα γίνει ακόμη οξύτερο τους επόμενους μήνες . Κάτι πρέπει να γίνει επομένως από την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία, για να μην δικαιωθούν, έστω και ετεροχρονισμένα, εκείνες οι φωνές που ακούγονταν ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90, που υποστήριζαν την άποψη ότι ήταν λάθος η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου για την κατασκευή και λειτουργία της νέας πτέρυγας του Αχιλλοπούλειου.
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου