ΤΟΠΙΚΑ

Τάζουν επιδοτήσεις και αρπάζουν ποσά

τάζουν-επιδοτήσεις-και-αρπάζουν-ποσά-551613

Γνωρίζουν ότι έχουν ανάγκη για χρηματοδότηση και τους πατούν στο ευαίσθητο σημείο. Τάζουν επιδοτήσεις και αποσπούν χρηματικά ποσά από μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν έχουν παρά να ελπίζουν σε μία επιδότηση για να βγουν από τη δύσκολη θέση. Επιτήδειοι εξαπατούν επιχειρήσεις και γίνονται καπνός.

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε χθες το Επιμελητήριο Μαγνησίας, εφιστώντας την προσοχή στους επαγγελματίες, ότι το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται επιτήδειοι ως σύμβουλοι επιχειρήσεων αποσπώντας από τους επιχειρηματίες διάφορα χρηματικά ποσά υποσχόμενοι επιδοτήσεις.

Συμφωνα με το Επιμελητήριο, παρουσιάζεται έξαρση των περιστατικών εξαπάτησης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές στην Ελλαδα. Στη Μαγνησία, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, επισήμως -τουλάχιστον ακόμη- δεν έχει καταγγελθεί στο Επιμελητήριο ανάλογο περιστατικό.

Ωστόσο, ο κ. Μπασδάνης τονίζει ότι «τα κρούσματα είναι πολλά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, και γι’ αυτό δεν είναι απίθανο οι δράστες να απλώσουν τα δίχτυα τους και στη Μαγνησία». Εξάλλου, οι απατεώνες είναι θρασύτατοι. Υπογράφουν ακόμη και πλαστές αποδείξεις για δήθεν παροχή υπηρεσιών…

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥ.Σ.ΕΠ.) για τον τρόπο εξαπάτησης των επιχειρηματιών, την οποία το Επιμελητήριο Μαγνησίας επικαλείται προς επίρρωση.

Ο ΣΥ.Σ.ΕΠ. ενημερώνει ότι πρόσφατα διαπιστώθηκε εκ νέου έξαρση των περιστατικών εξαπάτησης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών, από επιτήδειους που παρουσιάζονται ως σύμβουλοι επιχειρήσεων, τάζοντας επιδοτήσεις που δεν υπάρχουν και αποσπώντας μικροποσά από ανυποψίαστους.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Δ.Σ. του ΣΥ.Σ.ΕΠ., αποσπά ποσά από επιχειρηματίες, βάζοντάς τους να υπογράφουν μία αίτηση, ενώ δίνουν μία πλαστή απόδειξη για υπηρεσίες που δεν παρείχαν.

Να επισημανθεί ότι ως όργανο συντονισμού και εκπροσώπησης των Συμβούλων Επιχειρήσεων της Ελλάδας, ο ΣΥ.Σ.ΕΠ. λαμβάνει τακτικά καταγγελίες από τα επιμελητήρια της χώρας για περιστατικά παραβάσεων, παρατυπιών και μεθοδεύσεων, που λαμβάνουν χώρα σε διάφορους διαγωνισμούς που κατά καιρούς δημοσιεύονται.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου προσπαθεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις, για να εντοπίσει και να καταγγείλει τυχόν παρόμοια περιστατικά σε αρμόδιους φορείς και Αρχές, ωστόσο, είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων για τον έγκαιρο εντοπισμό τέτοιων παρατυπιών και μεθοδεύσεων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου