ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία εισαγγελέα: Διακοπή δίκης για να βρεθούν μάνα και γιος

πρωτοβουλία-εισαγγελέα-διακοπή-δίκη-554710

Δεν υπήρχε διάθεση μεταξύ των διαδίκων να βρουν τη χρυσή τομή και επιτέλους η μητέρα να έρθει σε επικοινωνία με τον ανήλικο γιο της μετά από πέντε χρόνια και πήρε ο Εισαγγελέας έδρας την πρωτοβουλία και έκανε το πρώτο βήμα, διακόπτοντας χθες τη δίκη του πατέρα για παραβίαση προσωρινής διαταγής που ρύθμιζε την επικοινωνία μητέρας και γιου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ενώ η θεία του παιδιού, εξεταζόταν ως μάρτυρας και ισχυριζόταν ότι ο ανήλικος δεν θέλει να δει τη μητέρα του, ο Εισαγγελέας ζήτησε να έρθει το παιδί συνοδεία αστυνομικών στο Δικαστήριο και να συναντηθεί με τη μητέρα του στο γραφείο του Εισαγγελέα Υπηρεσίας.

Η δίκη της υπόθεσης διακόπηκε για τις 2 Μαρτίου 2017. Στο γραφείο του Εισαγγελέα μίλησε τόσο ο Εισαγγελέας έδρας στον ανήλικο όσο και η πρόεδρος του Δικαστηρίου, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις σχέσεις μεταξύ του ανηλίκου και της μητέρας.

Το γεγονός πάντως, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από την άλλη πλευρά. Κατά την ακροαματική διαδικασία η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε ακόμη και την εξαίρεση της προέδρου του Δικαστηρίου με το σκεπτικό ότι εξέφρασε κατά τη δίκη προσωπική άποψη.

Για το θέμα, πάντως, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έχει ήδη καταδικάσει τον πατέρα για αρπαγή παιδιού επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και εννέα μηνών εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως το Νοέμβριο του 2016. Επίσης, είχε καταδικάσει τη θεία του παιδιού για άμεση συνέργεια σε παραβίαση δικαστικής απόφασης επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών. Να επισημανθεί ότι στη Δικαιοσύνη εκκρεμούν και άλλες προσφυγές, μία από αυτές σε βαθμό κακουργήματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου