ΤΟΠΙΚΑ

Από μέρα σε μέρα ξεκινά ο ποδηλατόδρομος

από-μέρα-σε-μέρα-ξεκινά-ο-ποδηλατόδρομ-503549

Λύνεται ο «γόρδιος δεσμός» του ποδηλατοδρόμου στο Βελεστίνο και μέσα στις επόμενες ημέρες και το αργότερο αρχές της ερχόμενης εβδομάδας εγκαθίσταται ο εργολάβος και ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο ταλαιπωρεί τη δημοτική αρχή Βελεστίνου το έργο του ποδηλατοδρόμου που θα συνδέει την πόλη του Βελεστίνου με τη Χλόη.

Οι διαδικασίες για την κατασκευή του έργου καθυστέρησαν αρκετά καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας ακύρωσε τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το έργο, κρίνοντας τη μελέτη «φθηνή». Ουσιαστικά οι υπηρεσίες της περιφέρειας έκριναν ότι το έργο είχε μικρό προϋπολογισμό και δεν ήταν δυνατή η υλοποίηση του.

Μάλιστα την προσφυγή στην περιφέρεια την έκανε ο ίδιος ο εργολάβος που «χτύπησε» το έργο κρίνοντας ασύμφορη την μελέτη εξαιτίας των χαμηλών τιμών.

Ο δήμαρχος Φερών Κωνσταντίνος Κανάρης προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152 η οποία και ενέκρινε το έργο με αποτέλεσμα να ξεμπλοκάρουν όλες οι διαδικασίες που το κρατούσαν πίσω.

Μέσα στις επόμενες ημέρες λοιπόν ο εργολάβος θα ξεκινήσει τις εργασίες ενώ ήδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες απαλλοτριώσεων με τον δήμο να αποδίδει στους δικαιούχους το συνολικό ποσό των 30.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και ήδη έχουν εξασφαλισθεί από το πρόγραμμα Θησέας περίπου 300.000 ευρώ. Να σημειωθεί ωστόσο ότι προβλέπεται και ακόμα ένα συμπληρωματικό ποσό ύψους 48.000 ευρώ για την φωταγώγηση της περιοχής.

«Πράγματι το έργο πήγε πολύ καιρό πίσω αλλά είναι κάτι για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς. Καθυστέρησε τόσο η αρχική απόφαση της Περιφέρειας όσο και η απόφαση της επιτροπής του Άρθρου 152 η οποία άργησε να συστηθεί ωστόσο τελικά μας δικαίωσε. Πιέσαμε όμως όσο μπορούσαμε και τελικά καταφέραμε να δικαιωθούμε και το έργο τις επόμενες μέρες αφού πέρασε από σαράντα κύματα επιτέλους να ξεκινά», σημειώνει ο κ. Κανάρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου