ΤΟΠΙΚΑ

Ξενοδόχοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν

ξενοδόχοι-δεν-μπορούν-να-λειτουργήσο-499093

Συνολικά 27 ξενοδόχοι εδώ και έξι μήνες δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην Πορταριά. Αιτία η συνεχής αργοπορία στη σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου με την ΔΕΥΑΜΒ. Δριμείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε στη Δημοτική Επιχείρηση ο δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος.

Η σύνδεση του νέου αποχετευτικού δικτύου που έχει κατασκευαστεί στην περιοχή με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζει να ταλαιπωρεί την Πορταριά. Αν και έχει πραγματοποιηθεί και σχετική σύσκεψη για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τις διαδικασίες σύνδεσης ακόμα δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Αποτέλεσμα, εδώ και έξι μήνες 27 ξενοδοχεία στην περιοχή να μην μπορούν να λειτουργήσουν και το μπαλάκι των ευθυνών να πηγαίνει από τη δημοτική αρχή στη ΔΕΥΑΜΒ και τούμπαλιν.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση ξενοδόχου στη ΔΕΥΑΜΒ για ποιο λόγο δε γίνεται η σύνδεση και πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία, πήρε την απάντηση πως για την καθυστέρηση ευθύνεται ο δήμος Πορταριάς ο οποίος και δεν υπογράφει την απαραίτητη σύμβαση με τον εργολάβο για να κατασκευάσει 5 μέτρα αγωγό.

Ερωτηθείς ο δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος «άστραψε και βρόντηξε» και εξαπέλυσε επίθεση στη δημοτική επιχείρηση. «Υπάρχει χοντρό δούλεμα από όλη την ΔΕΥΑΜΒ. Είναι δυνατόν να παίρνει ο κόσμος να ενημερωθεί και να του λένε ψέματα; Ότι τάχα εμείς καθυστερούμε; Φυσικά και θα φτιαχτούν τα πέντε μέτρα αφού είναι μέσα στη συμβατική υποχρέωση του εργολάβου. Αλλά η ΔΕΥΑΜΒ προτιμά να ακολουθεί την οδό της παραπληροφόρησης».

Ο ίδιος μάλιστα δεν παρέλειψε να εκφράσει και τους φόβους του ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα καθυστερήσει τη διαδικασία έως και το τέλος του χρόνου. «Εδώ είμαστε και θα με θυμηθείτε έως και 31 Δεκεμβρίου με 1 Ιανουαρίου δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Περιμένουν να γίνουν ισχυροί, κατακτητές του Βόλου και μετά να δώσουν λύσεις», αναφέρει ο κ. Κοντορίζος.

Βέβαια, την ίδια στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε εκκρεμότητα είναι και το ζήτημα της τιμολόγησης καθώς ο δήμος Πορταριάς ζητά να ισχύσει στην περιοχή διαφορετική και πιο χαμηλή τιμολόγηση από αυτή που ισχύει στον Βόλο.

Εν τω μεταξύ τρία νέα ξενοδοχεία ανοίγουν στην περιοχή της Πορταριάς σύμφωνα με τον δήμαρχο. «Ήδη τα δύο από τα τρία βρίσκονται στην διαδικασία των αδειών και το τρίτο ξεκινά άμεσα. Αλλά μας αφήνουν να αναπτυχθούμε; Εδώ δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα υπάρχοντα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου