ΤΟΠΙΚΑ

Καύσιμα φωτιά το Σαββατοκύριακο

καύσιμα-φωτιά-το-σαββατοκύριακο-496283

Θύματα ληστείας… weekend με την αμόλυβδη πέφτουν οι καταναλωτές τώρα το καλοκαίρι αλλά και τις περιόδους των εορτών. Οι… ληστές με τη μάνικα εφαρμόζουν, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία με τις τιμές, το κόλπο του «Σαββατοκύριακου», απλό στη σύλληψή του, αλλά αρκετά προσοδοφόρο:
«Φουσκώνουν» την τιμή της αμόλυβδης 2-3 λεπτά το λίτρο το διήμερο Σαββάτου – Κυριακής όπου γίνεται και η μαζική έξοδος, εισπράττοντας άκοπα και ανενόχλητοι το καπέλο επί της τιμής. Ακολουθεί πτώση της τιμής από Δευτέρα, Τρίτη αλλά από την Πέμπτη και μετά το «κόλπο του Σαββατοκύριακου» οπλίζει τη μάνικα της κερδοσκοπίας και η αμόλυβδη… απογειώνεται.

Παραθέτουμε συγκεκριμένα στοιχεία επ’ αυτού:
Η αμόλυβδη ανατιμήθηκε στο 1,74 ευρώ/λίτρο την Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, 9-10 και 11 Ιουλίου, από 1,72 την Πέμπτη 8 Ιουλίου. Την Παρασκευή 2 Ιουλίου η αμόλυβδη ακρίβυνε κατά 3 λεπτά στο 1,73 ευρώ, από 1,69 ευρώ την Πέμπτη 1 Ιουλίου. Έπεσε, βέβαια, το διήμερο αυτό και η αύξηση του ΦΠΑ και η τιμή της μόλις την Πέμπτη 8 Ιουλίου υποχώρησε κάπως στο 1,72 ευρώ. Την Πέμπτη 24 Ιουνίου η αμόλυβδη κόστιζε 1,69 ευρώ και «πέταξε» στο 1,74 ευρώ το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουνίου, για να υποχωρήσει στο 1,69 ευρώ, την Τρίτη – Τετάρτη 29-30 Ιουνίου.
Ενδεικτικά ακόμη: την Τρίτη 4 Μαΐου η αμόλυβδη κόστιζε 1,69 ευρώ, την Παρασκευή 7 Μαΐου ανέβηκε στο 1,76 ευρώ και το Σάββατο 8 Μαΐου στο 1,79 ευρώ.
Η ασύδοτη αυτή δράση των πρατηριούχων έρχεται να συμπληρώσει το παζλ με την κρατική… κερδοσκοπία, καθώς με τις συνεχείς αυξήσεις στον ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων η αμόλυβδη… έχει βάλει πλώρη για τα 2 ευρώ το λίτρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου