ΤΟΠΙΚΑ

Στο δρόμο μετά από 15 χρόνια οι καθαρίστριες του νοσοκομείου

στο-δρόμο-μετά-από-15-χρόνια-οι-καθαρίστ-562731

Το φάσμα της ανεργίας θα αντιμετωπίσουν

Ακόμη και μετά από 15 χρόνια συνεχούς εργασίας στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, οι 35 εργολαβικές καθαρίστριες, εργαζόμενες στην καθαριότητα, βλέπουν πλέον μπροστά τους να «ανοίγεται» ο δρόμος για την ανεργία, καθώς όπως τους διαμηνύθηκε δεν μπορούν να συνεχίσουν να παραμείνουν στις θέσεις τους από τον Απρίλιο και μετά, που λήγει η παράταση που έχει δοθεί στην εργολαβία του αναδόχου στο νοσοκομείο αφού η Διοίκηση σκοπεύει να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις.

Το συγκεκριμένο θέμα ανέδειξε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μόλις πριν από λίγες μέρες, όταν αντιπροσωπεία των καθαριστριών συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών ζητώντας τη συνδρομή τους προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Ακολούθησε σύμφωνα με πληροφορίες συνάντησή τους και με τη Διοίκηση του νοσοκομείου όπου τέθηκε το θέμα, και όπου, όπως έγινε γνωστό, αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι υπάρχει πρόθεση να γίνει διαγωνισμός για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις.

Αυτό ωστόσο σημαίνει ότι οι ίδιες θα μείνουν στο δρόμο, αφού και να συμμετέχουν στο διαγωνισμό ουσιαστικά θα είναι «χαμένες» από χέρι καθώς δεν θα πληρούν το κριτήριο της ανεργίας που είναι από τα πιο σημαντικά σε τέτοιους διαγωνισμούς.

Σημειώνεται πάντως ότι στο νοσοκομείο είχε γίνει διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου εργολάβου στην καθαριότητα, που όμως δεν έχει ακόμη κατοχυρωθεί, καθώς φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση των ατομικών συμβάσεων, διότι θα έχει μικρότερο κόστος δαπάνης για το Αχιλλοπούλειο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου