ΤΟΠΙΚΑ

Σκηνικό «μαύρης» Τσικνοπέμπτης στην Πλ. Ελευθερίας στο Βόλο

σκηνικό-μαύρης-τσικνοπέμπτης-στην-563375

Ένα «πένθιμο» σκηνικό στήθηκε σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας, μπροστά από τα γραφείο της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας.

Το σκηνικό συνέθεταν μία κρεμάλα με ομοίωμα του Γ. Σόιμπλε, πολλά μαύρα μπαλόνια, ένα φέρετρο, ενώ στους συμμετέχοντες και διερχόμενους από την «Κουζίνα Αλληλεγγύης», αντί κρεατικών όπως είθισται την τσικνοπέμπτη, προσφέρονταν σαρακοστιανά.

Ο Σύλλογος των καταστηματαρχών εστίασης επέλεξε αυτόν τον συμβολικό τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα της κυβέρνησης και την πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία έναντι της χώρας μας, καθώς όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Γρηγορίου, έχουν φέρει αμέτρητα λουκέτα στην αγορά και σε οικονομικό τέλμα τους επαγγελματίες του κλάδου.

Η συμμετοχή ωστόσο στη διαμαρτυρία δεν ήταν η αναμενόμενη, γεγονός που ο κ. Γρηγορίου σχολίασε αρνητικά, σημειώνοντας πως «εάν δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε έστω και μία συγκέντρωση, είμαστε άξιοι της μοίρας μας ή φαίνεται ότι κάποιοι είναι είτε βολεμένοι είτε πουλημένοι».

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Νίκος Χαυτούρας, που τόνισε μεταξύ των άλλων πως οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων δεν θα πρέπει να επιτρέψουν η Ελλάδα να γίνει γερμανική αποικία.

Στο τέλος της διαμαρτυρίας έκαψαν μία σημαία με τη σβάστικα και κατευθύνθηκαν προς την είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου πέταξαν αυγά και λουκέτα.

Απειλήθηκαν επεισόδια

Ωστόσο, κατά τη σημερινή διαμαρτυρία δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ν. Χαυτούρας, επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο των εργαζομένων στον ΟΣΕ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Αντωνιάδη, ο οποίος βρίσκονταν στην Πλατεία Ελευθερίας, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «εσύ δεν ντρέπεσαι να έρχεσαι εδώ;». Επικράτησε ένταση μεταξύ τους και παράλληλα προπηλακισμός του κ. Αντωνιάδη από συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία και απαιτήθηκε η επέμβαση αστυνομικών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Επίσης, συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να αφήσουν το φέρετρο στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένοικους τους ζήτησε να μην το κάνουν για προσωπικούς του λόγους. Ορισμένοι ωστόσο επέμεναν να αφήσουν το φέρετρο στην πόρτα και ακολούθησε μικρή ένταση με τον ένοικο που έληξε σύντομα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου