ΤΟΠΙΚΑ

Στη Σύγκλητο ο ξυλοδαρμός της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

στη-σύγκλητο-ο-ξυλοδαρμός-της-φοιτήτρ-563585

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η ένορκη διοικητική εξέταση που διέταξε ο πρύτανης, Γιώργος Πετράκος για την υπόθεση ξυλοδαρμού 21χρονης φοιτήτριας από διοικητικό υπάλληλο-διδάκτορα σε σχολή, πριν από περίπου 15 ημέρες, μέσα σε κτήριο του ιδρύματος κι ενώ τα μαθήματα είχαν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκο, η έρευνα έχει ανατεθεί σε καθηγητή που ήδη έχει καλέσει μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να καταθέσουν όσα γνωρίζουν γύρω από το πρωτοφανές -για τα τοπικά δεδομένα- περιστατικό. Συντάσσονται μαρτυρίες και κατατίθενται, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, την άποψή τους θα κληθούν να καταθέσουν και οι δύο «πρωταγωνιστές»: Ο διοικητικός υπάλληλος, που φέρεται ως θύτης, και η φοιτήτρια-θύμα, που εντοπίστηκε αιμόφυρτη και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση έξω από το ασανσέρ στον πρώτο όροφο πανεπιστημιακού κτηρίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Πετράκος, το πόρισμα της ΕΔΕ αλλά και η πρόταση στην οποία θα καταλήξει, θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης. Ήδη στον διοικητικό υπάλληλο έχει επιβληθεί προσωρινά αναστολή άσκησης των καθηκόντων του, και από την έκβαση της ΕΔΕ θα κριθεί αν θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό.

Το συμβάν με το διδάκτορα και τη φοιτήτρια είχε κάνει το γύρο της Ελλάδας, απασχολώντας ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας.

Το περιστατικό σημειώθηκε προ 15ημέρου περίπου σε κτήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κι ενώ τα μαθήματα της σχολής είχαν ολοκληρωθεί. Την 21χρονη φοιτήτρια που καλούσε σε βοήθεια, άκουσε άλλος φοιτητής, ενώ προσέτρεξαν ένας ακόμη υπάλληλος και ένας καθηγητής που κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η φοιτήτρια είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του διοικητικού υπαλλήλου, κατηγορώντας τον για ξυλοδαρμό, απειλή και εξύβριση. Αλλά και ο 50χρονος είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της 21χρονης για ψευδή καταμήνυση. Αμφότεροι απέσυραν τις μηνύσεις τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου