ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσληψη ειδικού εξωτερικού συμβούλου στη ΔΕΥΑΜΒ

πρόσληψη-ειδικού-εξωτερικού-συμβούλ-563798

Στην πρόσληψη εξωτερικού ειδικού συμβούλου προχωρά η ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και για την παρακολούθηση του έργου της επαναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας, που συνδέεται και με την υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ο εξωτερικός ειδικός σύμβουλος θα ασχοληθεί με θέματα που έχουν χαρακτηριστεί επείγοντα και, συγκεκριμένα, με:

– Την υποβοήθηση της ΔΕΥΑΜΒ στη διαγωνιστική διαδικασία, στη συμβασιοποίηση, στον προγραμματισμό, στη προετοιμασία, στη παρακολούθηση προόδου του έργου «Εκσυγχρονισμός, Ζωνοποίηση και Αυτοματοποίηση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας για την ελαχιστοποίηση των διαρροών και την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού», και συνολική δημόσια δαπάνη 13.238.000,00 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α.

– Την υποβοήθηση στις ενέργειες που αφορούν στη διαγωνιστική διαδικασία, στη συμβασιοποίηση, στον προγραμματισμό, στην προετοιμασία, στην παρακολούθηση της προόδου των αποχετευτικών έργων στο παραλιακό μέτωπο Μαλάκι – Βόλος (β΄φάση), Αγριάς, στη σύνδεση του δικτύου αποχέτευσης Αγριάς με το Βιολογικό, στην αποχέτευση ακαθάρτων παραλιακού μετώπου Βόλου (β’ φάση) και στην αποχέτευση ακαθάρτων παραλιακού μετώπου Ν. Αγχίαλος- Βόλος (β΄ φάση).

– Την παρακολούθηση και ενημέρωση για την πορεία της πράξης «επαναδημιουργία λίμνης Κάρλας» και ειδικότερα του υποέργου «Ενίσχυση της ύδρευσης Μείζονος περιοχής Βόλου, α’ φάση» , που αφορούν το Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου, έργου απολύτως αναγκαίου και επείγοντος για την υδροδότησή του, όπως αναφέρεται και στις σχετικές εγκεκριμένες μελέτες.

«Η υποβοήθηση της Υπηρεσίας από τον εξωτερικό ειδικό σύμβουλο κρίνεται αναγκαία λόγω του επείγοντος χαρακτήρα των προς τέλεση ενεργειών (υδροδότηση πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, κονδύλια από τα επιχειρησιακά προγράμματα), των ειδικών γνώσεων που απαιτούνται για την άμεση υλοποίηση τους, της έλλειψης προσωπικού της αρμόδιας Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ν. Υποδομών, της έλλειψης οργανικής θέσης διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού, της μη δυνατότητας συνδρομής και υποστήριξης από το Δήμο Βόλου, όπως προκύπτει από τις επιστολές μεταξύ Δ. Βόλου και ΔΕΥΑΜΒ. Οι υπηρεσίες του εξωτερικού ειδικού συμβούλου αφορούν την επίσπευση έργων που είναι επείγουσας σημασίας για τις υδροδοτικές ανάγκες του Δήμου Βόλου, η μη πραγματοποίηση των οποίων θα προκαλούσε πρόβλημα στην επιχείρηση και στην εκπλήρωση των σκοπών της, που είναι πρωτίστως η παροχή του νερού στους πολίτες», αναφέρεται στην εισήγηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου