ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αγιος Βλάσιος τίμησε τον προστάτη του

ο-αγιος-βλάσιος-τίμησε-τον-προστάτη-το-564595

Πολλοί προσκυνητές κατέκλυσαν τον ιστορικό ναό τον οποίο διακονεί ο π. Στέφανος Κολυνδρίνης

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη, ο Αγιος Βλάσιος τίμησε τον προστάτη του άγιο, το διήμερο Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, με το πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν το ναό, να υπογραμμίζουν το έργο του νέου εφημέριου του ναού, π. Στέφανου Κολυνδρίνη, ο οποίος είναι εθελοντής ιερέας.

Οι δεκάδες των προσκυνητών που κατέκλυσαν τον ιστορικό ναό είδαν με φανερή ικανοποίηση την αλλαγή στην όλη εικόνα του που επέφερε ο νέος ιερέας του χωριού π. Στέφανος Κολυνδρίνης, ο οποίος με το νεανικό του ενθουσιασμό και το πολύπλευρο ταλέντο του έχει βάλει τη σφραγίδα του σ’ αυτή την αλλαγή. Σύμφωνα με μαρτυρίες πιστών, ο π. Στέφανος, ο οποίος είναι εφημέριος του ναού από τον περασμένο Ιούνιο, τοποθέτησε νέα καντήλια στο ναό, χαλιά, νέο πολυέλεο, φρόντισε να γυαλιστούν τα παλιά κηροπήγια και τα εξαπτέρυγα του ναού εξωραΐζοντας την εικόνα του Αγίου Βλασίου.

Ο π. Στέφανος συνεχίζει με πολύ ζήλο το έργο διακονίας που ξεκίνησε ο προκάτοχός του, π. Γεώργιος Ράϊος και έχει αναπτύξει δεσμούς επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πιστοί, είναι εξίσου αγαπητός με τον π. Γεώργιο στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα.

Το έργο του π. Στέφανου, επεσήμανε παράλληλα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού στην ομιλία του, φανερώνοντας την απόλυτη ικανοποίησή του για την όλη εικόνα του ναού αλλά και το ότι ο νέος θεσμός του εθελοντή ιερέα σιγά-σιγά καλύπτει τα πολλά κενά της Μητρόπολης «κατασιγάζοντας έτσι και την αγωνία του να μην υπάρχει ενοριακός ναός χωρίς τον ιερέα του».

Κατά τα λοιπά, η παρουσία πολλών ιερέων και οι πολυπρόσωποι χοροί των ιεροψαλτών προσέδωσαν μεγαλύτερη λαμπρότητα στην Πανήγυρη, ενώ στο τέλος του εσπερινού ο Μητροπολίτης ευλόγησε την κοπή της πίτας του μορφωτικού συλλόγου στο εντευκτήριό του, που κυριολεκτικά κατακλίστηκε από κόσμο.

Την επομένη τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία και περιφορά της εικόνας του Αγίου στην πλατεία πέριξ του ναού, την οποία παρακολούθησαν επίσης δεκάδες πιστών, παρά το τσουχτερό κρύο που διατηρείται στην περιοχή μας.

Νέο ΔΣ Μορφωτικού Συλλόγου

Στο μεταξύ, ανέλαβε δράση στις αρχές του νέου χρόνου το νέο διοικητικό συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου, με στόχο να συνεχίσει το πολύ επιτυχημένο έργο των προηγούμενων διοικήσεων. Το νέο ΔΣ έχει ως εξής: Πρόεδρος Κώστας Κασσαβέτης, αντιπρόεδρος Χρήστος Καραγκούνης, γραμματέας Λίνα Γκόλτσιου, ταμίας Γιώργος Τζαβέλλας, μέλος Κατερίνα Κασσαβέτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου