ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση «σκούπα» σε πεζοδρόμους

επιχείρηση-σκούπα-σε-πεζοδρόμους-565390

Επιχείρηση «σκούπα» σε κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης από τη δημοτική αστυνομία για την απομάκρυνση παράνομα σταθμευμένων δικύκλων και αυτοκινήτων. Μέσα σε ένα τριήμερο, στις 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου, οι δημοτικοί αστυνόμοι βεβαίωσαν συνολικά 47 παραβάσεις που αντιστοιχούν σε ποσό ύψους 1.640 ευρώ.

Η επιχείρηση της δημοτικής αστυνομίας με τρία μέλη της, εξελίχθηκε στους πεζοδρόμους Δον Δαλεζίου, Κουμουνδούρου, Τάκη Οικονομάκη, Αγίου Νικολάου, Ερμού, Μεταμορφώσεως.

Παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα και αυτοκίνητα που εμποδίζουν την κίνηση των πεζών και πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα προσβασιμότητας όταν αποκλείονται ράμπες, βρέθηκαν στο στόχαστρο της δημοτικής αστυνομίας.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 29 κλήσεις για παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα και 18 για παράνομα σταθμευμένα επιβατικά αυτοκίνητα.

Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο των εξορμήσεων της δημοτικής αστυνομίας για την απελευθέρωση δρόμων και πεζοδρόμων από παράνομα παρκαρισμένα οχήματα. Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο, αρμόδιο για θέματα δημοτικής αστυνομίας Νίκο Στεφάνου, η δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να είναι καθημερινά στους δρόμους και να ελέγχει την παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμους, λεωφορειοδρόμους.

Στο ενεργητικό της υπηρεσίας σήμερα υπάρχουν μόλις τρία άτομα τα οποία καλούνται να φέρουν εις πέρας το σύνολο των αρμοδιοτήτων τους: να απαντήσουν στο τηλεφωνικό κέντρο για καταγγελίες και αναφορές, να ελέγξουν καταγγελίες που γίνονται από πολίτες, να προχωρήσουν σε αυτοψίες…

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου