ΤΟΠΙΚΑ

500 start up επιχειρήσεις στην Ελλάδα

500-start-up-επιχειρήσεις-στην-ελλάδα-566042

Ανοδική τροχιά ακολουθούν οι καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, οι οποίες μεταφράζονται σε 500 περίπου startups σε όλη την Ελλάδα. Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και τη διερεύνηση των αναγκών που υπάρχουν στην περιοχή μας.

Η πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) «Starting Up Road show», συνέχισε το ταξίδι της για την προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα, με χθεσινό σταθμό το Βόλο, ενώ σήμερα έπεται ανάλογη παρουσίαση στη Λάρισα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Ορέστης Ματσούκας, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών, επεσήμανε ότι «στόχος το πρώτου Starting up που τώρα ξεκινάμε, είναι να ανιχνεύσουμε τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή και να εντοπίσουμε ποια είναι τα ενδιαφέροντα. Κατά συνέπεια, στο δεύτερο Road show που θα ακολουθήσει, θα συνεχίσουμε στοχευμένα με εργαστήρια επιχειρηματικότητας, προκειμένου να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος πώς μπορεί κάποιος να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση, τι χρειάζεται για να τη δημιουργήσει και τι πρέπει να προσέχει στο branding».

Το ζητούμενο είναι η εφαρμογή της καινοτομίας ακόμη και σε υπάρχουσες επιχειρήσεις, με επίκεντρο την ευελιξία, την υπέρβαση της κρίσης και την ανάπτυξη μέσα από νέες καινοτόμες ιδέες, όπως επεσήμαναν οι εισηγητές της χθεσινής παρουσίασης.

Υπενθυμίζεται ότι το 1ο Road show Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Starting UP, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) με την υποστήριξη, σε τοπικό επίπεδο, του Επιμελητηρίου, του Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, τον ΣΘΕΒ και τον ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου