ΤΟΠΙΚΑ

Εγκρίνονται τα έξοδα κηδείας πρόσφυγα από το Μόζα

εγκρίνονται-τα-έξοδα-κηδείας-πρόσφυγ-568250

Για την τήρηση των ηθών και εθίμων στην ταφή της, ο Δήμος Βόλου έλαβε συγχαρητήρια επιστολή από τον ΟΗΕ

Προς έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αύριο Δευτέρα έρχεται το θέμα των εξόδων κηδείας μιας πρόσφυγα, που απεβίωσε στις 3 Ιανουαρίου στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών «Μόζας».

Όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του, για την τραγική ανέχεια που υπάρχει ακόμη και για τις ταφές, η δημοτική αρχή Βόλου έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς τήρησε ευλαβικά τα ήθη και τα έθιμα στην ταφή της πρόσφυγα, σεβόμενη τα θρησκευτικά της πιστεύω.

Ήταν μία από τις δεκάδες περιπτώσεις θανόντων, τα έξοδα της κηδείας των οποίων έχει αναλάβει να καλύψει ο Δήμος Βόλου, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον δημοτικό κώδικα: «Η μέριμνα για τη στήριξη αστέγων και οικονομικά αδύνατων δημοτών, με την παραχώρηση δημοτικών και κοινοτικών οικοπέδων σε αυτούς ή με την παροχή χρηματικών βοηθημάτων, ειδών διαβίωσης και περίθαλψης σε κατοίκους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης κατά τις προβλέψεις αυτού του Κώδικα».

Σύμφωνα με την εισήγηση, στις 3 Ιανουαρίου 2017, μία πρόσφυγας που φιλοξενείται στο Μόζα έφυγε από τη ζωή. Η περίπτωση ταφής της κρίθηκε εξαιρετικά επείγουσα σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων και η κηδεία της ανατέθηκε έναντι ποσού 500 ευρώ σε γραφείο τελετών της πόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου