ΤΟΠΙΚΑ

Κυνήγι μανιταριών για το 6ο Γυμνάσιο Βόλου

κυνήγι-μανιταριών-για-το-6ο-γυμνάσιο-βό-569201

Ολοήμερη εξόρμηση στα Γρεβενά πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή η ομάδα του προγράμματος «Διατροφή και σωματική άσκηση» του 6ου Γυμνασίου Βόλου, με στόχο το «Κυνήγι μανιταριών».

Πρώτη στάση το υπέροχο μονότοξο πέτρινο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς Τρικάλων, που κρύβεται καλά στην «καρδιά» του ομώνυμου φαραγγιού. Στη συνέχεια, πεζοπορώντας, έφτασαν στο νερόμυλο και τη νεροτριβή – δριστέλα, όπου πλένονται οι κουβέρτες και οι φλοκάτες χάρη στη δύναμη του νερού.

Δεύτερη σύντομη στάση στο στενό πέρασμα ανάμεσα στους ορεινούς όγκους του Ίταμου και του Κόζιακα, στο οποίο οφείλει την ονομασία της η Πύλη. Τρίτη στάση η προγραμματισμένη επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής ιστορίας και Μανιταριών Μετεώρων, στην Καλαμπάκα, όπου εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα.

Η επίσκεψη στα Γρεβενά, περιελάμβανε γαστρονομική περιήγηση στον υπέροχο κόσμο των μανιταριών σε παραδοσιακή ταβέρνα μανιτάρια σ’ όλες τις παραλλαγές. «Μας συντρόφευσαν, ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης με την σύζυγό του Δέσποινα, οι οποίοι μίλησαν με τα παιδιά χαρίζοντάς τους από ένα μικρό αναμνηστικό βιβλιαράκι από την πόλη τους, με το έμβλημά της» αναφέρουν τα μέλη της ομάδας.

Ακολούθησε επίσκεψη – ξενάγηση στη βιοτεχνία του Φώτη Παρασκευαϊδη, και στη συνέχεια στη μονάδα καλλιέργειας και αποξήρανσης μανιταριών πλευρώτους του κ. Γιώργου Καραγιάννη.

Γεμάτοι εμπειρίες και γνώσεις πήραν το δρόμο της επιστροφής, ανυπομονώντας να ξαναβρεθούν στην εκδήλωση «Ο θαυμαστός κόσμος των μανιταριών» που θα πραγματοποιήσει το σχολείο με τη «Μαγνήτων Κιβωτός», στο πλαίσιο του έτους των γεύσεων, την Τετάρτη 1 Μαρτίου, με βασικό ομιλητή τον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, δάσκαλο – συγγραφέα – μουσικό – πρόεδρο των μανιταρόφιλων Ελλάδας.

Ευχαριστίες εκφράζουν οι μαθητές του προγράμματος και οι γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνόδευσαν στην εξόρμηση, «στη συντονίστρια του προγράμματος κ. Βασιλική Πατσαρούχα, φιλόλογο και τη συνεργάτιδά της κ. Δήμητρα Κούκιου, Γερμανικής Φιλολογίας, για την άψογη οργάνωση και την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής, καθώς και για τα καλούδια που μας πρόσφεραν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου